PTT Turpex kargo nedir?

İçindekiler:

  1. PTT Turpex kargo nedir?
  2. PTT Turpex nasıl kullanılır?
  3. PTT yurtdışı hızlı kargo kaç günde gider?
  4. Yurt dışına kargo kaç günde gider?
  5. Yurt dışına ne gönderilmez?
  6. Gümrükte eşya ne kadar bekler?
  7. Kargo gümrükten ne zaman çıkar?

PTT Turpex kargo nedir?

Turpex. TURPEX hizmeti kapsamında müşterilerimiz evrak, doküman, hediyelik eşya, uluslararası bedelli-bedelsiz ve geçici ihracat eşyalarını, fuar ve sergilerde tanıtılmak üzere ürün ve yayınları, hızlı ve güvenilir bir şekilde TURPEX gönderisi olarak postaya vererek yurt dışına gönderebileceklerdir.

PTT Turpex nasıl kullanılır?

PTT, TURPEX hizmetiyle, gönderileri varış ülkesine göre 2 ila 3 iş günü içerisinde teslim ediyor. PTT müşterileri herhangi bir PTT iş yerinden TURPEX gönderimi için başvurabiliyor. TURPEX hizmetinden faydalanmak isteyen göndericilerin, PTT iş yerlerinden temin edebilecekleri TURPEX kabul formunu doldurmaları yeterli.

PTT yurtdışı hızlı kargo kaç günde gider?

Ülkemiz kabul yurtdışı varışlı gönderiler postaya verildiği merkezin yurtdışı alıp verme merkezimize olan uzaklığına ve tercih edilecek yollama şekline (yüzey veya uçak) göre en geç üç(3) gün içerisinde varış ülkelerine sevk edilmekte ve teslim süresi varış posta idaresinin teslim standartına göre deşiklik arz etmekte ...

Yurt dışına kargo kaç günde gider?

Ancak genel olarak teslim aldığımız yurtdışı kargo paketlerinizi; Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine 1 ila 2 iş günü içerisinde, Amerika'ya 2 ya da 3 gün içerisinde, diğer ülkelere ise ortalama 1 ila 5 gün içerisinde teslim etmekteyiz.

Yurt dışına ne gönderilmez?

Genellikle yurtdışına kargo gönderilemeyenler; Ambalajı olmayan açık gönderiler hap, kokain, esrar, bonzai gibi uyuşturucu maddeler, patlayıcı ve yanıcı maddeler, canlı veya cansız her türlü hayvanlar, posta gönderilerine zarar verebilecek ürünler, ince ambalaj içinde ağır, sivri, ambalajı yırtabilecek maddeler, ...

Gümrükte eşya ne kadar bekler?

Yapılan kontrol ve denetlemeler sonucunda hiç alınmadığı veya noksan alındığı belirlenen gümrük vergileri ile işlemleri daha sonra yapılmak üzere teslim edilen eşyaya ilişkin gümrük vergilerinin, yükümlüye tebliğ edildiği tarihten itibaren 10 gün içinde ödenmesi zorunludur.

Kargo gümrükten ne zaman çıkar?

Eğer, ürünün gümrüksüz olduğu düşünülürse doğrudan adresinize gönderilmek üzere postalanır ve muhtemelen 3-4 günde paketinize kavuşursunuz. Şayet, ürünün gümrük işlemleri varsa veya ürünün gümrüklü olduğu düşünülüyorsa bulunduğunuz ildeki Gümrük Müdürlüğü'ne sevk edilir.