Mantalite Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Mantalite Türkçesi nedir?
  2. Mantalite yemek ne demek?
  3. Mantalite nasıl kullanılır?
  4. Ambiyans ne demek türkçesi?
  5. Mantalite hangi dil?
  6. Mentalite nasıl yazılır TDK?
  7. Mantalite ne demek tir?
  8. Ambiyans kökeni nedir?

Mantalite Türkçesi nedir?

Düşünme yapısı, akıl gücü. mantalite : Fransızca mantalite (mentalité) sözü, “anlayış, zihniyet; düşünce, kanaat” gibi anlamlar taşımaktadır. Bu söz için dilimizde zihniyet, anlayış gibi karşılıklar bulunmaktadır.

Mantalite yemek ne demek?

mentalitenin genelde spor spikerleri ve yorumculari tarafindan kullanilan mutant hali. futbol yorumcularının zamanında tadını çok da bilmeden çiğnedikleri yabancı markalı bir sakızdır bu laf.sonra giderek yaygınlaştı kullanım alanı.ilk kez mustafa denizli kullanmıştır yeşil sahalarda.

Mantalite nasıl kullanılır?

MANTALİTE NE DEMEK: Anlayış. MANTALİTE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin mantalite mi, mentalite mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı mantalite şeklinde olmalıdır.

Ambiyans ne demek türkçesi?

Ambiyans kelimesi hava anlamında kullanılır. Tabi ki de hava durumu anlamındaki hava değil. Daha çok ortamın havası anlamında kullanılır. Yani ortamın genel olarak insan hissettirdikleri de denilebilir.

Mantalite hangi dil?

Fransızca mentalité "düşünce tarzı" sözcüğünden alıntıdır.

Mentalite nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mentalite şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mantalite şeklinde olmalıdır.

Mantalite ne demek tir?

İsim olarak kullanılan mantalite kelimesinin anlamı anlayış, düşünce gücü demektir. Kelimenin örnek bir cümle içerisinde kullanılışı ise; - Bu konudaki mantaliten çok yanlıştı.

Ambiyans kökeni nedir?

Fransızca ambiance "çevre, ortam, genel hava" sözcüğünden alıntıdır.