Zerdeçalın faydaları ve nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Zerdeçalın faydaları ve nasıl kullanılır?
  2. Zerdeçal ve bal karışımı ne işe yarar?
  3. Toz zerdeçal nasıl kullanılır?
  4. Zerdeçal bal limon karışımı neye iyi gelir?
  5. Zerdeçal karabiber nasıl tüketilir?
  6. Zerdeçal çok kullanılırsa ne olur?

Zerdeçalın faydaları ve nasıl kullanılır?

  • Zerdeçalın içeriğindeki antioksidanların yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.
  • Hazmı kolaylaştırıcı etkisi sayesinde kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kireçlenme ve romatizma gibi hastalıklarda doğal kür olarak kullanılır.
  • Kötü kolesterolü düşürmede etkilidir.
  • Zerdeçal, kalp sağlığını korur.
  • Damar tıkanıklığını önler.
Daha fazla öğe...•BE

Zerdeçal ve bal karışımı ne işe yarar?

Kış aylarında zerdeçal, bal ve zencefille hazırlayabileceğiniz doğal karışım soğuk algınlığına ve gribe karşı son derece etkilidir. Öksürük ve ses kısıklığını giderir, boğaz ağrılarına ve bademciğe iyi gelir. Zerdeçal üst solunum yolu enfeksiyonu, astım, bronşit ve sinüzit gibi rahatsızlıklarda etkilidir.

Toz zerdeçal nasıl kullanılır?

Genellikle baharat olarak kullanılan zerdeçal, çorbalardan pilavlara, et yemeklerinden sebze yemeklerine, bütün tariflerde tat vermek için kullanılabilir. Keklerde ve smoothie'lerde de toz zerdeçal kullanabilirsiniz. Toz zerdeçalı kullanmanın en pratik iki yöntemi ise süt ve su ile karıştırmaktır.

Zerdeçal bal limon karışımı neye iyi gelir?

Kuru ve inatçı öksürüğü kesen zencefil, tarçın, zerdeçal, limon ve bal karışımı, en doğal balgam sökücülerden biridir. 4- Halsizliği giderir: C, D ve K vitamini bakımından zengin olan karışım, hastaların birkaç gün içerisinde yataktan kalkmasını sağlıyor.

Zerdeçal karabiber nasıl tüketilir?

Tarif: 1 bardak (200 ml) kaynamış suya; 1 çay kaşığı toz zerdeçal ve ½ çay kaşığı toz karabiber ilave edip iyice karıştırın. 5-10 dakika bekletip ılık bir şekilde tüketin. ZERDEÇAL ZARARLARI & YAN ETKİLERİ NELERDİR? Yüksek dozda zerdeçal kullanımı vücutta demir emilimini azaltabilir.

Zerdeçal çok kullanılırsa ne olur?

Kan basıncının düşmesi normal şartlar altında pek tehlikeli sayılmasa da zerdeçalı gerekenden fazla tükettiğinizde kan basıncı da fazlasıyla alt seviyelere düşecektir. Aynı zamanda vücuda giren zerdeçal kan basıncına olumsuz etki yaptığı gibi tüm bir vücudu sarsmaya ve birçok probleme neden olmaktadır.