1 dönüme kaç kilo kinoa ekilir?

İçindekiler:

  1. 1 dönüme kaç kilo kinoa ekilir?
  2. Kinoa nedir nerelerde yetişir?
  3. Kinoa nereden temin edilir?
  4. Kinoa bitkisi nasıl bir şey?
  5. Kinoa çayı aktarlarda var mı?
  6. Kinoa nedir faydaları nelerdir nasıl kullanılır?
  7. Kinoa ne kadar sürede yetişir?
  8. Chia bitkisi nerede yetişir?

1 dönüme kaç kilo kinoa ekilir?

Çok su isteyen bir bitki değil. Bir dekarın ekim maliyeti 500 TL'yi geçmezken, 500-700 kilo verim elde ediliyor.

Kinoa nedir nerelerde yetişir?

Pirinçten üç, buğdaydan ise iki misli daha fazla protein ihtiva ediyor. Kinoa başta Konya Ovası olmak üzere Toroslar'ın kuzeye bakan sarp yamaçlarında ve Doğu Anadolu'nun tüm yüksek platolarında yetişebilecek bir bitki.

Kinoa nereden temin edilir?

Kinoa 'yı büyük marketlerde ya da online alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. Eğer yolunuz İstanbul Kırkambar 'a düşerse oradan da temin etmeniz mümkün. 100 'den fazla çeşidi olan kinoa 'nın ticari olarak satılan kırmızı, siyah ve beyaz olmak üzere 3 türü vardır. Türkiye'de genellikle beyazı satılmaktadır.

Kinoa bitkisi nasıl bir şey?

Kinoa, yenebilir tohumları için tarımı yapılan Chenopodioideae alt familyasından bitki. Tahıllara benzer yönleri olsa da Buğdaygillerden değildir, ıspanak ve pancar gibi bitkilere daha yakındır. Kinoa, Keçuva dilindeki kinua sözcüğünün İspanyolca söylenişinden gelmektedir.

Kinoa çayı aktarlarda var mı?

Kinoa çayını aktar ve bazı büyük marketlerde bulabilirsiniz. Tek kullanımlık sallama çay paketi halinde tüketiciye sunulan kinoa çayını internet üzerinden de satın alabilirsiniz. Satın alırken güvendiğiniz çay firmalarından temin edebilirsiniz.

Kinoa nedir faydaları nelerdir nasıl kullanılır?

Ayrıca kinoa tohumu yüksek oranda vitamin, mineral ve lif içerir. Kinoa tohumunda A, B, C, D ve K vitaminleri vardır. Bu zengin içeriğe karşılık kinoa tohumlarında hiç kolesterol yoktur. Bunlar dışında kinoa tohumu magnezyum, demir, çinko, kalsiyum ve fosfor açısından da zengindir.

Kinoa ne kadar sürede yetişir?

Ortalama toprak ısısının 5-7 derece olduğu zaman, Mart, Nisan ayları ve daha yüksek bölgeler için Mayıs başları ve ortaları kinoa ekimi için uygundur. Klasik ekim mibzerleri ile sıra arası mesafe klasik mibzerde 13-14 cm dir.

Chia bitkisi nerede yetişir?

Son yılların en popüler sağlıklı besinlerinden biri haline gelen Chia tohumları, Salvia Hispanica bitkisinden elde edilen minik siyah tohumlardır. Salvia Hispanica, nane ailesine ait çiçekli bitki türüdür ve orta ve güney Meksika ile Guatemala'da yetişir.