Konyada en son deprem ne zaman oldu?

İçindekiler:

  1. Konyada en son deprem ne zaman oldu?
  2. Bugün Konya'da kaç şiddetinde deprem oldu?
  3. Konya'da deprem mi?
  4. Akşehir depremi kaç yılında oldu?
  5. Konya'da deprem can kaybı var mı?
  6. Akşehir deprem bölgesi mı?
  7. Akşehir'de deprem kaç şiddetinde oldu?
  8. Konya hangi fay hattı üzerinde?
  9. 47 deprem nerede oldu?

Konyada en son deprem ne zaman oldu?

AFAD, Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde art arda depremlerin meydana geldiğini duyurdu. Saat 18.51'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem yerin 7.01 kilometre derinliğinde oldu. Saat 18:52'de olan deprem ise yerin 7 kilometre derinliğinde ve 4 büyüklüğünde meydana geldi.

Bugün Konya'da kaç şiddetinde deprem oldu?

Konya dün meydana gelen 4.5'lik depremin ardından, bugün de 4.7 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Deprem sonrası 695 kişi hastanelere başvurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, yurttaşlara 'ağzınızın tadını kaçırmayın' çağrısında bulundu.

Konya'da deprem mi?

Konya'da 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Konya'nın Tuzlukçu ilçesi olarak açıklanırken, AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre depremin derinliği 7 km olarak belirlendi. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılmaya devam ediyor.

Akşehir depremi kaç yılında oldu?

15 Aralık 2000 Depremi (Mw=6.0) Akşehir Depremi olarak da adlandırılan ve 15 Aralık 2000 tarihinde meydana gelen deprem yaklaşık 10-15 km uzunlukta bir yırtılma oluşturmuş ve artçı depremler bu kırık boyunca yoğunlaşmıştır.

Konya'da deprem can kaybı var mı?

BAKAN SOYLU'DAN KONYA DEPREMİ AÇIKLAMASI Valiliğimiz bilgilendirme yapmaya devam edecektir. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, "An itibarıyla herhangi bir mal ve can kaybı yoktur. Taramalarımız devam etmektedir.

Akşehir deprem bölgesi mı?

Akşehir, Doğanhisar, Ilgın ve Tuzlukçu ilçeleri I. Derece deprem bölgesinde; Hüyük ve Yunak ilçeleri II. Derece deprem bölgesinde yer alırken, Konya il merkezi IV. Derece deprem bölgesi sınırları içinde bulunmaktadır (Özmen ve diğ., 1997).

Akşehir'de deprem kaç şiddetinde oldu?

Ilgın Kaymakam Vekili Recep Koşal, bugün ilçede meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirtti. Deprem nedeniyle ilçede büyük panik yaşandığını ifade eden Koşal, ''Deprem sırasında şok geçiren 5 kişi ile dışarı çıkmak isterken düşen 3 kişi yaralandı.

Konya hangi fay hattı üzerinde?

Söz konusu fayların büyük bir bölümü az da olsa doğrultu atım bileşeni de gösteren, ancak egemen olarak verev atım bileşenine sahip normal faylardır. Konya'ya en yakın olan fay Konya fay zonudur.

47 deprem nerede oldu?

Dün sabah saatlerinde Denizli'de gerçekleşen 3.9 büyüklüğünde depremin ardından, gece saatlerinden Yunanistan'ın Aetolia-Akarnania kentinde 4.7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün.