DYK ilçe komisyonu kimlerden oluşur?

İçindekiler:

  1. DYK ilçe komisyonu kimlerden oluşur?
  2. DYK bir dersten en fazla kaç saat kurs açılır?
  3. DYK kurs kac gun?
  4. DYK kursları kaç saat derse girebilir?
  5. Bir dersten kaç saat kurs açılabilir?
  6. DYK hangi birime bağlı?
  7. Başka okulda DYK açabilir mi?
  8. Destekleme kursu kaç saat?
  9. Bir öğretmen en fazla kaç saat kurs açabilir?
  10. Öğretmen toplam kaç saat derse girebilir?
  11. Destekleme ve yetiştirme kursları kaç saat?
  12. DYK kurs sınıf oluşturma nasıl yapılır?
  13. DYK kursunda ne yapılır?
  14. Okul Müdürü DYK kursu açabilir mi?
  15. Müdür Yardımcısı en fazla kaç saat DYK açabilir?
  16. Bir öğretmen haftada en fazla kaç saat DYK alabilir?

DYK ilçe komisyonu kimlerden oluşur?

MADDE 11 – (1) Komisyon, kurs merkezleri ile kurslarda görev alacak öğretmenleri belirlemek amacıyla millî eğitim müdürünce görevlendirilen millî eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürü başkanlığında üç ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürü ve üç ortaöğretim kurumu müdüründen oluşur.

DYK bir dersten en fazla kaç saat kurs açılır?

Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.

DYK kurs kac gun?

DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Haftalık Eğitim Süresi Kurslara Katılan Her Bir Öğrenci Yada Kursiyer İçin Hafta İçi En Fazla 2 Farklı Dersten Toplam 4 Saat, Hafta Sonu İse Bir Günde En Fazla 5 Farklı Dersten Toplam 8 Saatte Kadar Ders Verilebilir.

DYK kursları kaç saat derse girebilir?

Ancak Genel Bilgi ve Meslek Dersleri öğretmenlerinin müfredat kapsamında okuttukları dersler, destekleme ve yetiştirme kursları, destek odası ve evde eğitim kapsamında aldıkları görev toplam 40 saati geçmeyecektir. Yaz döneminde açılan kurslarda ise haftalık toplam 30 saate kadar ders verilebilmektedir.

Bir dersten kaç saat kurs açılabilir?

Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında öğretmenler; 15 saati aylık karşılığı, 9 saati zorunlu ek ders, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 40 saat görev alabilecektir.

DYK hangi birime bağlı?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır.

Başka okulda DYK açabilir mi?

Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler e-kurs modülü üzerinden müracaatlarını yapar. ... Bu öğretmenlere başka okullarda görev verilebilir.

Destekleme kursu kaç saat?

Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında yöneticiler; 6 saati aylık karşılığı, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 12 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 22 saat görev alabilecektir.

Bir öğretmen en fazla kaç saat kurs açabilir?

Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dâhil toplam 40 saate kadar ders verebileceklerdir. Öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa + 19 saat, haftada 30 saat derse giriyorsa + 10 saat kurs verebilecektir.” denilmiştir.

Öğretmen toplam kaç saat derse girebilir?

Haftada 15 saatlik eğitim süresini aşarak haftada 15 saate kadar, DYK kursunu da dahil edilirse eğer, haftada 25 saate kadar branş öğretmenleri ek olarak derslere girebilir. Öğretmenler ise haftada toplamda 40 saate kadar ders verebiliyor.

Destekleme ve yetiştirme kursları kaç saat?

Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar ışığında öğretmenler; 15 saati aylık karşılığı, 9 saati zorunlu ek ders, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere normal dersler ile Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 40 saat görev alabilecektir.

DYK kurs sınıf oluşturma nasıl yapılır?

1-"Sınıf Tanımlama" modülüne tıklanır, 2-"Yeni Sınıf Oluşturunuz" butonuna tıklanır, 3-"Sınıfın Adı" alanına sınıf adı girilir, Örnek: 5/A,5/B,10/A,10/B (Halk Eğitim Merkezi dışındaki kurs merkezlerimizin örnek isimler dışında değişik isimler kullanmaması rica olunur.) 7-"Kaydet" butonuna tıklanır.

DYK kursunda ne yapılır?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.

Okul Müdürü DYK kursu açabilir mi?

Okulda kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenler var iken okul müdürü ve müdür yardımcılarına kurs görevi verilemez.

Müdür Yardımcısı en fazla kaç saat DYK açabilir?

Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi, 1. fıkrasındaki; "(1)Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate, kadar alanlarında, alanlarında ek ders ...

Bir öğretmen haftada en fazla kaç saat DYK alabilir?

Kararın 5 ve 6'ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8'inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır.