Elmalı Kurabiye sıvı yağ ile olur mu?

İçindekiler:

  1. Elmalı Kurabiye sıvı yağ ile olur mu?
  2. Sıvı yağ ile kurabiye olur mu?
  3. Margarin yerine sıvı yağ olur mu?
  4. Margarinsiz un kurabiyesi olur mu?

Elmalı Kurabiye sıvı yağ ile olur mu?

Sıvı yağlı elmalı kurabiye yapımında; ilk olarak 3 adet elmanın kabuğunu soyup, rendeleyin. ... Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı süt ve 3 yemek kaşığı yoğurt koyun. Karışımı tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

Sıvı yağ ile kurabiye olur mu?

Sıvı yağlı kurabiye için; derin bir kaba 1 su bardağı sıvı yağ koyun. ... Daha sonra karışıma 1 paket kabartma tozu ve 2 buçuk su bardağı unu azar azar koyun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız sıvı yağlı kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğüne yakın parçalar alıp, elinizde yuvarlayın.

Margarin yerine sıvı yağ olur mu?

Yemeklerde tereyağ ve margarin kullanmasanız daha iyi olur zaten. Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir.

Margarinsiz un kurabiyesi olur mu?

Elbette mümkün! Tam ölçülü, kurabiye tarifleri arasında yapımının kolaylığıyla yeni favorilerinizden biri olan margarinsiz un kurabiye tarifimize buyurun hadi. İçerisindeki karbonat sayesinde ve yumurta, süt ve süt ürünleri kullanılmadığı için uzun süre bayatlamıyor.