Hukukta tahdit ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta tahdit ne demek?
  2. Tahditli pasaport ne demek?
  3. Iltisak kelimesi ne anlama gelir?
  4. Tahditli ve tahsisli plaka ne demek?
  5. Yurtdışı yasağım var mı yok mu nasıl öğrenebilirim?
  6. Idari tahdit nedir?
  7. Iltisakı veya irtibatı ne demek?
  8. Tahsisli plaka nasıl alınır?
  9. Tahsisli araç plakası nedir?
  10. Yurt dışına çıkış yasağı nasıl öğrenilir?
  11. Yurt dışına çıkış yasağı nasıl kaldırılır?
  12. Pasaportta idari tahdit ne demek?
  13. Idari yurt dışı çıkış yasağı nasıl kaldırılır?

Hukukta tahdit ne demek?

Tahdidi; Hukuk alanında kullanılan bir terimdir. Hukuk terimi olarak sözlük anlamı: sınırlayıcı, tüketici (erschöpfend, limitatif).

Tahditli pasaport ne demek?

Tahdit, kelime anlamı olarak sınır koyma, kısıtlama anlamlarına gelmektedir. İdare tarafından gerçekleştirilen pasaport tahdidi işlemi, pasaport sahibi kişinin pasaport kullanımının sınırlanması, kısıtlanması sonucunu ortaya çıkarmaktadır.

Iltisak kelimesi ne anlama gelir?

SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'Kavuşma, bitişme, birleşme' anlamlarına gelen iltisak, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Tahditli ve tahsisli plaka ne demek?

Tehditli plaka; Belirli bir idari bölge sınırları içinde belirli bir yolcu taşımacılık faaliyetinde kullanılan otobüsler için belirli harf veya harfler kullanılarak sınırlı/belirli sayıda verilen ve bu yolla bu faaliyette kullanılan otobüslerin toplam sayısını sınırlayan/belirleyen plakaları, Tahsisli plaka: Belirli ...

Yurtdışı yasağım var mı yok mu nasıl öğrenebilirim?

Kendinize özel şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra yurt dışına çıkış yasağınızın bulunup bulunmadığını yahut devam etmekte mi yoksa kaldırıldı öğrenmeniz mümkündür. Ancak e-Devlet sistemine düşmemiş olan yurt dışı çıkış yasakları için İl Emniyet Müdürlüğüne giderek bunu öğrenmek de mümkündür .

Idari tahdit nedir?

Tahdit kavramı, Türk Dil Kurumu'nun güzel Türkçe sözlüğünde “sınırlama, çevreleme, çevresini daraltma” olarak tanımlanmıştır. İdare tarafından gerçekleştirilen pasaport tahdidi işlemi ise, pasaport sahibi kişinin pasaport kullanımının sınırlanması, kısıtlanması sonucunu ortaya çıkarmaktadır.

Iltisakı veya irtibatı ne demek?

Kurallarda geçen iltisaklı kavramı kavuşan, bitişen, birleşen; irtibatlı kavramı ise bağlantılı anlamına gelmektedir. ... Bu kavramların hukuki niteliği ve objektif anlamı yargı içtihatlarıyla belirlenebilecek durumdadır.

Tahsisli plaka nasıl alınır?

Sıfır araç için:
  1. Trafik Tescil Bürosuna gidin. ...
  2. Plaka verme sırasında önemli detay vardı. ...
  3. Eğer farklı şeritten şahsa özel plaka isteniyorsa önceden randevu alınması gerekir.
  4. İnternet üzerinden plaka tahsisi başvuruları esnasında başvuru yapan kişiye teslim edilir.
Daha fazla öğe...•BE

Tahsisli araç plakası nedir?

Tanım 2- “Özel Tahsisli Plâka” Özel veya tüzel kişiliği haiz motorlu araç sahiplerinin, kendi isim veya soyadları veya şahısları adına tescil edilmiş unvanları ihtiva eden motorlu araç tescil plâkalarını anlatır.

Yurt dışına çıkış yasağı nasıl öğrenilir?

Yurt dışına çıkış yasağı e-Devlet kapısı üzerinden online olarak sorgulanabilmektedir. Eğer e-Devlet şifrenizi henüz almamışsanız bir PTT şubesine giderek gerekli bilgileri alabilir ve online olarak yurt dışına çıkış yasağınızın olup olmadığını yahut kaldırıp kaldırılmadığını sorgulayabilirsiniz.

Yurt dışına çıkış yasağı nasıl kaldırılır?

Yurtdışına Çıkış Yasağının Kaldırılması Bu yasağın kaldırılması ceza davasının açılmasından önce ya da ceza davasının açılmasından sonraki kovuşturma sürecinde savcının talebi ve Sulh Ceza Hakimi'nin onayı neticesinde gerçekleştirilebilir. Bu yasağın kaldırılması haliyle yapılacak başvuru üzerine değerlendirilecektir.

Pasaportta idari tahdit ne demek?

Kimlik numaranız üzerine düşülen bir şerh ile pasaport almanızın engellendiği bir idari işlemdir. Pasaport alamamanızın bir sebebidir.

Idari yurt dışı çıkış yasağı nasıl kaldırılır?

Yurtdışına Çıkış Yasağının Kaldırılması Bu yasağın kaldırılması ceza davasının açılmasından önce ya da ceza davasının açılmasından sonraki kovuşturma sürecinde savcının talebi ve Sulh Ceza Hakimi'nin onayı neticesinde gerçekleştirilebilir. Bu yasağın kaldırılması haliyle yapılacak başvuru üzerine değerlendirilecektir.