Cahit Arf hangi alanda dünyada söz sahibi olmuştur?

İçindekiler:

  1. Cahit Arf hangi alanda dünyada söz sahibi olmuştur?
  2. Cahit Arf ne zaman Ordinaryus Profesör?
  3. Cahit Arf eserleri nelerdir?
  4. Cahit Arf 1981 da ne oldu?
  5. Cahit Arf 1974 te ne yapmıştır?

Cahit Arf hangi alanda dünyada söz sahibi olmuştur?

Matematik dünyasına önemli katkılar sunan Cahit Arf, TÜBİTAK'ın ilk bilimi kurulu başkanı olmayı başarmıştır. Türkiye'nin halen dünyada tanınan sayılı Matematikçileri arasında yer alan Arf, Matematik dünyasına önemli kazanımlar sunmuştur.

Cahit Arf ne zaman Ordinaryus Profesör?

Bu çalışması 1944 yılında “Crelle” dergisinde yayınlandı ve Cahit Arf'i dünyaya tanıttı.1955'te de ordinaryüs profesörlüğe yükseltilerek, 1962'ye kadar İstanbul Üniversitesi'nde çalıştı. 1963'te Robert Kolej'de matematik dersleri vermeye başladı.

Cahit Arf eserleri nelerdir?

Cahit Arf'ın Buluşları 1- Sentetik geometri sorularının cetvel ve pergel ile çözülebilmesi için çalışmalar yapmıştır. 2- Alman matematikçi Hasse ile birlikte "Hasse-Arf Teoremi" adıyla bilinen teoremi matematiğe kazandırmıştır. 3- Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılması üzerine çalışmalar yapmıştır.

Cahit Arf 1981 da ne oldu?

1980 yılında İTÜ ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin, 1981 yılında ODTÜ'nün onur doktoralarını alan, 1993 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyeliğine seçilen Cahit Arf 'te de Fransa'da Commandeur des Palmes Académiques Ödülü'ne layık bulunmuştur. Ülkemizde matematiğin simgesi haline gelen Ord. Prof.

Cahit Arf 1974 te ne yapmıştır?

Emekliye ayrıldıktan sonra TÜBİTAK'ın kurulmasında çok emeği geçti ve TÜBİTAK'a bağlı Gebze Araştırma Merkezi'nde görev aldı. 1983-1989 yılları arasında Türk Matematik Derneğinin başkanlığını yaptı. Arf, İnönü Armağanı'nı (1943) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı (1974).