Vgm burs başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Vgm burs başvuru nasıl yapılır?
  2. Vgm bursuna kimler başvurabilir?
  3. Vgm burs başvurusu nereden yapılır?
  4. VGM lise bursu ne kadar?
  5. VGM bursu iptal edilir mi?

Vgm burs başvuru nasıl yapılır?

Kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen burslar için başvurular, www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacak.

Vgm bursuna kimler başvurabilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından ...

Vgm burs başvurusu nereden yapılır?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen burslar için başvurular, www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacak. Ortaöğrenim VGM burs başvuruları, 15-30 Ekim tarihinde alınacak. Yükseköğrenim VGM burs başvuruları ve yabancı uyruklu öğrenci VGM burs başvuruları ise 1-15 Kasım tarihleri arasında alınacak.

VGM lise bursu ne kadar?

2021-2022 EĞİTİM YILI BURS BAŞVURULARI 2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

VGM bursu iptal edilir mi?

KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.