Muhabere sözcüğünün anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Muhabere sözcüğünün anlamı nedir?
  2. Askerde muhabere ne iş yapar?
  3. Muhabere ne demek TDK?
  4. Muharebe kelimesi nedir?
  5. Düşman ne demek TDK?
  6. Muhabere Nedir askerlik?
  7. Muharebe kelimesi Türkçe mi?
  8. Şükran duymak ne demek?
  9. Taarruza geçmek ne demek?
  10. Düşman kelimesinin eş anlamı nedir?
  11. Eski Türkçe düşman ne demek?
  12. Muhabere nedir ne iş yapar?
  13. Muhabere bölüğü ne demek?
  14. Şükran kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?
  15. Şükran hangi dil?
  16. Taaruzu ne demek?

Muhabere sözcüğünün anlamı nedir?

Muhabere yapmak ne demek? ѻ Muhâbere etmek: Haberleşmek, yazışmak, mektuplaşmak. Muhâbere memuru: Telgrafçı. Muhâbere sınıfı: asker.

Askerde muhabere ne iş yapar?

Askerî bilginin iletilmesi, işlenmesi ve muhafaza edilmesi ile ilgili görevler muhabere sınıfınca yerine getirilmektedir. ... Muhabere sınıfının ana görev sahaları; irtibat, elektronik harp, bilgi sistemleri ve foto film hizmetleridir.

Muhabere ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'muharebe'dir. TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'savaşta yapılan çarpışmalardan her biri' anlamına gelen muharebe, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Muharebe kelimesi nedir?

1. İki devlet veya devletler arasında yapılan savaş, harp: Muhârebe esâret ve ganîmet kelimeleriyle icmal edilebilirdi (Cenap Şahâbeddin). ... Bir savaş boyunca farklı yer ve zamanlarda yapılan çarpışmalardan her biri, çarpışma, müsâdeme: “Çanakkale muhârebeleri.” 3. mec.

Düşman ne demek TDK?

Birinin kötülüğünü isteyen, ondan nefret eden, ona zarar vermeye çalışan kimse, yağı, hasım, antagonist, dost karşıtı: “Ben ki dans salonlarına, barlara düşman bir adamımdır.” -S. F. Abasıyanık. 2. ... Bir şeyi büyük ölçüde kullanıp tüketen kimse: Ekmek düşmanı.

Muhabere Nedir askerlik?

Muhabere; barış, kriz ve savaş hallerinde haberleşmeyi sağlamaktan sorumlu olan askeri sınıf. Haberleşmenin doğru, güvenlikli ve hızlı şekilde gerçekleşmesi için telsiz, uydu ve canlılardan (insan ve hayvan) yararlanılır.

Muharebe kelimesi Türkçe mi?

Muharebe kelimesi Türkçe'de "savaşma" anlamına gelir. ... Arapça sözcük Arapça ḥariba حرب z "soydu, talan etti" fiilinin mufā'alat vezni (III) masdarıdır. Daha fazla bilgi için harp1 maddesine bakınız. Muharebe kelimesi tarihte bilinen ilk kez Kıpçak Türkçesi Sözlüğü (1500 yılından önce) eserinde yer almıştır.

Şükran duymak ne demek?

Şükran duymak; hayata inanmaktır. Güzelliklerin geldiğini görmek, gelenleri fark etmek, gelenlerin değerini bilmek ve yenilerine kucak açmaktır şükran duymak.

Taarruza geçmek ne demek?

Saldırıya geçmek, saldırmak anlamlarında kullanılmaktadır.

Düşman kelimesinin eş anlamı nedir?

Düşman Eş Anlamlısı Düşman kelimesinin, anlamlıları şu şekildedir; hasım, yağı. Düşman kelimesinin zıt anlamlısı, dost kelimesidir. Hasım, yağı ve düşman kelimeleri birbirleri yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Eski Türkçe düşman ne demek?

hasım / خصم / خَصِمْ Düşman.

Muhabere nedir ne iş yapar?

Muhabere; barış, kriz ve savaş hallerinde haberleşmeyi sağlamaktan sorumlu olan askeri sınıf. Haberleşmenin doğru, güvenlikli ve hızlı şekilde gerçekleşmesi için telsiz, uydu ve canlılardan (insan ve hayvan) yararlanılır.

Muhabere bölüğü ne demek?

Telsiz bölüğü, muhabere işiyle görevli bir askeri birimdir. ... Bir mangada ortalama 20-25 asker bulunur. Takımların dördüncüsü haber merkez takımıdır ve karargâhta veya iki karargâh arasında kullanılmak üzere er veya erbaş barındırır. Bu takımda genellikle eğitim düzeyi yüksek er ve erbaşlar kullanılır.

Şükran kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

(ﺷﻜﺮﺍﻥ) i. (Ar. şukrān) Nîmeti verene karşı teşekkür, iyilik bilme, minnettarlık.

Şükran hangi dil?

Arapça şkr kökünden gelen şukrān شكران "teşekkür etme, minnet duyma" sözcüğünden alıntıdır.

Taaruzu ne demek?

1. (Birini, bir şeyi veya kendini) Bir saldırıya karşı korumak, saldırıya karşı koymak, müdâfaa etmek.