671 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 671 sayılı kanun nedir?
  2. 672 KHK ne zaman çıktı?
  3. Uyuşturucunun denetimi kaç yıl?
  4. Uyuşturucu satıcısı kaç yıl yatar?
  5. 16 yılın yatarı ne kadar?
  6. Hangi suçlar adli para cezasına çevrilir?

671 sayılı kanun nedir?

Kanunun Amacı: 5275 sayılıCeza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun Amacı yasanın 1. maddesinde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre; 'Kanunun amacı, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. '

672 KHK ne zaman çıktı?

tarihli Resmi Gazete - Mükerrer (672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin İngilizce metnine ulaşmak için tıklayınız.

Uyuşturucunun denetimi kaç yıl?

Denetimli serbestlik süresi 3 yıl olarak uygulanacaktır. Bazı süreli hapis cezalarına mahkum olanlar cezalarının 1/2'sini infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilme hükümlerinden yararlanacaktır.

Uyuşturucu satıcısı kaç yıl yatar?

Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren (temin eden), sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

16 yılın yatarı ne kadar?

( Cezaevinde 16 Yıl 2 Gün yatar )- 4616 sk. Uygulanırsa Cezaevinde 6 Yıl 2 Gün yatar. – 1 Defa firar,firara teşebbüs,ayaklanma,4 defa hücre hapsi alanlar 25 yıl ayda 6 gün indirim yapılmak suretiyle infaz olur.

Hangi suçlar adli para cezasına çevrilir?

Kasten işlenmiş olan suçlar da bir yıl ve altındaki hapis cezaları adli para cezasına çevrilebilir. Kasten işlenmeyen suçlar da yani taksirle işlenen suçlar da ceza miktarına bakılmaksızın tüm cezalar adli para cezasına çevrilebilir.