Salatalık turşusu erimemesi için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Salatalık turşusu erimemesi için ne yapmalı?
  2. Kıtır turşu nasıl kurulur?
  3. Kavanozda sıcak suyla turşu nasıl yapılır?
  4. Turşu erimemesi için ne yapmalıyım?
  5. Turşunun erimemesi için nasıl yapılır?

Salatalık turşusu erimemesi için ne yapmalı?

Bir kabın içerisine su, sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu koyun. Tuz ve limon tuzu eriyinceye kadar iyice karıştırın ve bu hazırladığınız suyu salatalıkların üzerine dökün. En üste maydanoz ya da körpe asma yapraklarının ucunu ve sapını koyup kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

Kıtır turşu nasıl kurulur?

Bir tencerenin içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi aktarıp güzelce karıştırın. Tuz eriyince ocaktan alın, tam kaynama noktasına gelmemelerine tuzun içerisinde erimesine dikkat edin. Ardından da hazırladığınız bu karışımı kavanozun içerisine aktarın. Kapağını kapatıp güzelce çalkalayın.

Kavanozda sıcak suyla turşu nasıl yapılır?

Kavanoza sebzeleri yerleştirdikten sonra üzerine tuz, şeker ve tuzu ekleyip, üzerini kaynar halde sıcak suyla dolduruyoruz. Burası çok soruluyor. Kullandığımız su, kaynayıp soğumuş değil, kaynar halde sıcak su olacak. Merak etmeyin sebzeler yumuşamıyor, bilakis daha çıtır oluyor.

Turşu erimemesi için ne yapmalıyım?

Kaya tuzu, bir gece dinlendirilen suyun içinde iyice eritiliyor. Kaya tuzu ne kadar fazla kullanılırsa, turşunun yumuşama ihtimali o kadar azalıyor. Turşular kavanoza arada boşluk kalmayacak şekilde dizilirken, arzu edilmesi halinde bir limon dilimlenerek aralara yerleştirilebiliyor.

Turşunun erimemesi için nasıl yapılır?

Mümkünse kaya tuzu kullanarak, tariflerde belirtilen miktarlara bağlı kalarak turşularınızı kurun. İçerisinde mutlaka limon, defne yaprağı gibi aroma verici malzemeler kullanın. Turşularınızın daha uzun süre dayanmalarını sağlayan iki kilit malzeme ise elma ve nohut. Mümkünse turşu kurarken içine elma ve nohut ekleyin.