D1 yetki belgesi kaç koltuk sayısı?

İçindekiler:

  1. D1 yetki belgesi kaç koltuk sayısı?
  2. D1 ve D2 belgesi nedir?
  3. D1 yetki belgesi nasil alinir?
  4. D1 yetki belgesi ne kadar?
  5. D2 yetki belgesi kaç koltuk sayısı?
  6. D2 belgesi kaç koltuk sayısı?
  7. Minibüs D2 belgesi nedir?
  8. D2 belgesi kiralanır mı?
  9. D1 yetki belgesini kimler alabilir?
  10. D4 yetki belgesi sahiplerine tarifeli taşımalar için taşıma hattı neye göre verilir?
  11. D1 belgesi kaç yıl geçerli?
  12. Yetki belgesi kaç TL?
  13. D2 yetki belgesi kaç yıl geçerli?
  14. D2 yetki belgesi kimlere verilir?
  15. D2 belgesi kimlere verilir?
  16. D2 fiyatı ne kadar?
  17. D2 belgesi fiyatı ne kadar?
  18. Kiralık D2 belgesi kaç para?
  19. Yetki belgesi kimlere verilir?

D1 yetki belgesi kaç koltuk sayısı?

D1 yetki belgesi için başvuranların en az, toplam 150 adet koltuk kapasitesine ve 60.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır. D1 yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilecek taşıtların, şoförü dahil en az 25 koltuk kapasitesine sahip otobüs olması şarttır.

D1 ve D2 belgesi nedir?

D1 yetki belgesi, ticari ve tarifeli olarak yolcu taşımacılığı yapacaklara, D2 yetki belgesi, ticari ve tarifesiz olarak yolcu taşımacılığı yapacaklara, D3 yetki belgesi, hususi olarak kendi personelinin taşımasını yapacaklara ve son olarak da D4 yetki belgesi, kayıtlı olduğu il içerisinde veya 100 kilometre mesafeye ...

D1 yetki belgesi nasil alinir?

D1 yetki belgesi başvurusu için, en az bir üst düzey ve orta düzey yönetici türü mesleki yeterlilik belgesine sahip en az bir kişiyi istihdam etmeleri şarttır. D1 yetki belgesi başvurusu için, araçlarda faaliyetlerde bulunan şoförün SRC1/2 yeterlilik belgesi ile psikoteknik değerlendirme belgesine sahip olması şarttır.

D1 yetki belgesi ne kadar?

Yeni yetki belgesi ücretlerine göre şehirlerarası yolcu taşımacılığı belgesi D1 2 TL oldu. Yine şehirlerarası tarifesiz yolcu taşımacılığı belgesi D bin 31 TL oldu. 100 km'ye kadar olan tarifeli ve tarifesiz yolcu taşımacılığı belgesi D4 ise TL oldu.

D2 yetki belgesi kaç koltuk sayısı?

“Tarifesiz yolcu taşımacılığı” sınıflandırması içinde olan “turizm taşımacılığı” için şart koşulan “D2 Yetki Belgesi” için bu belgeyi almak isteyen bir yolcu taşıma firmasının, şirket öz malı olarak kayıtlı “12 yaşından küçük en az 75 koltuk kapasitesini dolduracağı araç sayısına sahip olması” gerekiyor.

D2 belgesi kaç koltuk sayısı?

D2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal otobüslerle toplam 75 adet koltuk kapasitesine ve 30.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.

Minibüs D2 belgesi nedir?

D2 belgesi belirli bir tarifeye mecbur kalmadan yolcu taşıyabilme yetki belgesidir. Bu yetki Belgesi Ulaştırma Bakanlığı tarafından çıkarılan, taşımacılık yapan her şirkete ve firmanın almasının zorunluluk dayattığı bir belgedir.

D2 belgesi kiralanır mı?

D2 Belgesi Kiralama. D2 belgesine sahip olup da çeşitli araçlar için de yetkilendirme yaparak para kazananların sayısı son zamanlarda artmaktadır. D2 belgesinin düzensiz aralıklarla, özgürce taşıma yapabilme yetkisini kullanan belge sahipleri bu belgelerini kiraya verebiliyorlar.

D1 yetki belgesini kimler alabilir?

D1 yetki belgesi; Şehirlerarası tarifeli yolcu taşımacılığı yapacak olanların, almaları gereken bir belge türüdür. Burada araçların asgari yolcu kapasite şartı 10 kişidir. D-1 belgesine sahip olabilmek için, özmal araç sayısı koltuk kapasitesi en az 150 koltuk kapasitesinde olmalıdır.

D4 yetki belgesi sahiplerine tarifeli taşımalar için taşıma hattı neye göre verilir?

D4 yetki belgesi, taşıma mesafesine bakılmaksızın iliçi ve 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz olarak ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir. Sadece tarifesiz taşımacılık yapmak üzere D4 yetki belgesi düzenlenmez.

D1 belgesi kaç yıl geçerli?

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl; C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl geçerli olacak. Belgelerin yenilenmesi işlemleri belge sahibinin herhangi bir trafik tescil kuruluşuna veya dış temsilciliklerimize müracaat etmesi suretiyle yapılacak.

Yetki belgesi kaç TL?

K2 Yetki Belgesi Ücreti : 16,547TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4136TL. Taşıt Kartı Ücreti: 495TL.

D2 yetki belgesi kaç yıl geçerli?

MADDE 17 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında verilen ve yenilenen yetki belgelerinin süresi 5 yıldır.

D2 yetki belgesi kimlere verilir?

D2 Yetki belgesi: a) Belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre 'arızi' sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara, b) Önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek ve/veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.

D2 belgesi kimlere verilir?

D2 belgesi, şehir içinde taşımacılık görevini gerçekleştirmek isteyen gerçek ve tüzel kişilere verilmektedir. D2 yetki belgesiyle birlikte 'Arızi' olarak adlandırılan, belirli zaman tarifesine uymaksızın seferler düzenlenebilmektedir.

D2 fiyatı ne kadar?

D2 belgesi fiyatı 18,559.00 TL dir. Ayrıca belge kayıt edilecek her araç için 370 TL taşıt kartı ücreti ödenmektedir.

D2 belgesi fiyatı ne kadar?

D2 Yetki Belgesinin özellikleri şu şekildedir; Belge harç ücreti: 180.031 TL. Minimum 75 koltuk kapasitesi. Minimum 30.000 TL sermaye.

Kiralık D2 belgesi kaç para?

Tüm evraklar tamamlandıktan hemen sonra harç niteliğinde olan belge fiyatının yatırılması gerekir. Bu fiyat 29.063 TL olarak belirtilmiştir. 90 TL de en az bir araç için ödenecek olan tutardır. Yani D2 belgesi fiyatı olarak belirtilebilecek olan rakam ortalama 30.000 TL'dir.

Yetki belgesi kimlere verilir?

Yetki Belgesi Nedir? Ticari araçlar ile gerçek ve tüzel kişilere yolcu ve yük taşıması için çalışma izni veren ve Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlediği belgenin adıdır.