Okul gecidi Levhasi nedir?

İçindekiler:

  1. Okul gecidi Levhasi nedir?
  2. Okul gecidi anlamı nedir?
  3. Bisiklet giremez işareti nedir?
  4. Okulların yakınında bulunan ve yavaşlamak için uyaran işaret nedir?
  5. Yaya gecidi Levhasi nedir?
  6. Geçidinin anlamı nedir?
  7. Trafik işaret levhalarından hangisi uyarı amaçlıdır?
  8. Üçgen yaya geçidi nedir?
  9. Karayolu ne anlama gelir?
  10. Yaya geçitlerinin anlamı nedir?
  11. Kare şeklindeki levhalar ne anlama gelir?

Okul gecidi Levhasi nedir?

Okul Geçidi Levhası T-12: Okul ya da oyun alanları gibi çocukların sık sık geçtiği yol kesimlerini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler hızlarını düşürmeli ve ani bir duruş için hazırlıklı olmalıdırlar. Okul Geçidi Levhası T-12 bir tehlike uyarı işaretidir.

Okul gecidi anlamı nedir?

OKUL GEÇİDİ: Genel olarak okul öncesi, ilköğretim ve orta dereceli okulların çevresinde özellikle öğrencilerin geçmesi için taşıt yolundan ayrılmış ve bir trafik işareti ile belirlenmiş alandır.

Bisiklet giremez işareti nedir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Okulların yakınında bulunan ve yavaşlamak için uyaran işaret nedir?

Okul Geçidi Levhası B-14b.

Yaya gecidi Levhasi nedir?

Yaya Geçidi İşareti: Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.

Geçidinin anlamı nedir?

Yaya geçidi, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümdür. Yaya geçitleri sinyalizasyonlu yaya geçidi ve sinyalizasyonsuz yaya geçidi olmak üzere ikiye ayrılır. ... Bunun dışında okul önlerinde ve alışveriş bölgeleri gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu yollarda da kullanılır.

Trafik işaret levhalarından hangisi uyarı amaçlıdır?

Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Üçgen yaya geçidi nedir?

Bir çeşit uyarı işareti olan yaya geçidi levhası kırmızı bir üçgen içindeki siyah simgelerden oluşmaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen levha şekil ve ölçü standartlarında 60 cm, 75 cm ve 90 cm ölçülerinde eşkenar üçgenler kullanılır.

Karayolu ne anlama gelir?

Karayolu: Trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlara “karayolu” denir.

Yaya geçitlerinin anlamı nedir?

Yaya geçidi, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümdür. Yaya geçitleri sinyalizasyonlu yaya geçidi ve sinyalizasyonsuz yaya geçidi olmak üzere ikiye ayrılır. ... Sürücüler bu tür yollarda yaya geçidi uyarı levhasını gördüğünde hızlarını azaltmalı ve dikkatli olmalıdırlar.

Kare şeklindeki levhalar ne anlama gelir?

Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir. Karşılaşacakları şeylerden sürücüleri haberdar eder. Yuvarlak levhalar ise hem sürücüyü hem de yayaları ilgilendirir ve iki taraf için de bilgilendirici olarak görev yapar.