Islamda kandil gecesi var mıdır?

İçindekiler:

  1. Islamda kandil gecesi var mıdır?
  2. Kandil geceleri kuranda geçer mi?
  3. Kuranda mevlid kandili var mıdır?
  4. Araplar Berat Kandilini kutluyor mu?

Islamda kandil gecesi var mıdır?

Önce İslam dinine ve Peygamberi Hz. Muhammed'in zamanına baktığımızda Kandil geceleri yok. Çünkü Kur'an'da her Gecenin diğer bir geceden farklı olduğu tek gece Kadir Gecesidir. ... Onun haricinde hiçbir gecenin diğer gecelerden üstünlüğü yoktur.

Kandil geceleri kuranda geçer mi?

Müslüman toplumlar tarafından farklı şekillerde algılanan beş kandil gecesinden Regaib ile Berat'ın kutsallığı kesin olmadığı gibi bu gecelerde ifa edilecek ibadetler hakkında kaynaklarda sahih bilgilere rastlanmamıştır (bk. BERAT GECESİ).

Kuranda mevlid kandili var mıdır?

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. ... Türkiye'de Osmanlı Devleti Padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve geceler, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır. Kadir Gecesi'nden başka kandil gecesi, Kur'an-ı Kerim'de yer almaz.

Araplar Berat Kandilini kutluyor mu?

Kandil geceleri neden sadece ülkemizde var ve kutlanıyor.Araplarda ve diğer müslüman ülkelerde niye yok. Kuranda da sadece Kadir Gecesinden söz ediliyor.Kandil gecelerinden, var ve sevap olduğundan hiç bahis yok.Niye yıllardır farz gibi kutlanır?