Besmele çekmek hangi durumlarda söylenir?

İçindekiler:

  1. Besmele çekmek hangi durumlarda söylenir?
  2. Akşam namazı tesbihatı nasıl yapılır?
  3. Akşam namazının önemi nedir?
  4. Aksam namazi neden cabuk kilinir?

Besmele çekmek hangi durumlarda söylenir?

· Süt, su, çay, ilaç içmeye başlarken besmele çekilir. · Otururken, kalkarken, bineğe binerken, binekten inerken, sınava girerken, sınavdan çıkarken, yatarken, kalkarken, önemli bir konuşmaya başlarken, bir şeyi açarken, kaparken vb. “Besmele” çekilir.

Akşam namazı tesbihatı nasıl yapılır?

Her vakit namazı sonrası yapılan zikirler akşam namazı sonrasında da yapılır. Selam verildikten sonra şu şekilde dua yapılır: 'Ala Rasuline salavaat' denildikten sonra 'subhanallahi vel hamdulillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber. Vela havle vela kuvvete illa billa hüvel aliyyül azim.

Akşam namazının önemi nedir?

Akşam namazı ikindi vakti ve akşam vakti arasındaki günahların bağışlanmasını sağlar. Günün yorucu ve stresli havasından kulu muhafaza ederek maddi ve manevi sıkıntıları giderir. Vücuda sıhhat vererek hastalıklara şifa olur. Namaz kılmış olmanın sevabını almayı sağlar.

Aksam namazi neden cabuk kilinir?

Kıyamet saati geldiğinde yaşanacak korkuyu akıllarına getirmemek için yoğun bir çaba sarf ederler. ... Kıyamet akşam ve cuma günü kopacak o yüzden akşam ezanı hızlı okunur ve çabuk kılınır çünkü o zaman geldiğinde hiç birşeye zaman kalmayacaktır güneş batıdan doğacak ve doğudan batacaktır.