Safer ayında ne yapmak gerekir?

İçindekiler:

  1. Safer ayında ne yapmak gerekir?
  2. Safer ayında hangi zikirler yapılır?
  3. Safer ayı bela ayı mıdır?
  4. Safer ayı kuranda geçiyor mu?
  5. Dolunayda hacamat yaptırılır mı?
  6. Her ay hacamat yapılır mi?
  7. Safer ayı bela ayı mı?
  8. Muharrem ayı zikirleri nelerdir?

Safer ayında ne yapmak gerekir?

Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin yaptığı günlük ibadet ve dualar ise bu ayda da yapılır. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe edilip, çokça istiğfar çekilip, kaza namazı kılınabilir.

Safer ayında hangi zikirler yapılır?

SAFER AYI ZİKİRLERİ ”Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et..” “YA DAFİAL BELAYA İDFA' ANNEL BELAYA FALLAHÜ HAYRÜN HAFİZAN VE HÜVE ERHAMÜRRAHİMİN İNNEKE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİR.”

Safer ayı bela ayı mıdır?

Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. ... Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

Safer ayı kuranda geçiyor mu?

Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.

Dolunayda hacamat yaptırılır mı?

Ayın 15'inden 21'ine kadar (Hicri ve tek günlerde) günlerde hacamat yaptırmak faydalıdır. Hacamat hangi tarihlerde yapılmaz : Hacamat ayın ilk günlerinden 14'üne kadar (dolunay vakitlerinde ayın büyüme dönemlerinde) faydalı değildir.

Her ay hacamat yapılır mi?

Eğer hacamat hastalık tedavisi için yapılacaksa mevsim, ayın günleri ve haftanın günlerinin hiç bir önemi yoktur. İlk fırsatta yaptırmak daha uygundur.

Safer ayı bela ayı mı?

Safer ayı bela ve müsibet ayı mıdır: Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.

Muharrem ayı zikirleri nelerdir?

MUHARREM AYINDA ÇEKİLECEK ZİKİRLER!
  • gün 100 defa Estağfirullah.
  • Gün 100 defa Sübhanellahi velhamdü lillahi vallahü Ekber.
  • Gün 313 defa Ya Selam c.c.
  • Gün 100 defa La ilahe illallahü vahdehüla şerikeleh lehül mülkü velehül hamdü vehüve ala külli şey'in gadir.
  • Gün 100 defa Ya Rahman Ya Rahim.
Daha fazla öğe...