Kolakas Yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kolakas Yemeği nasıl yapılır?
  2. Kolakas bitkisi nedir?
  3. Kolakas nasıl soyulur?
  4. Gölevez bitkisi nasıl pişirilir?
  5. Kollotik Yemeği nasıl yapılır?
  6. Gölevez hangi ayda dikilir?
  7. Kolakas gölevez nedir?
  8. Gölevez kaç TL?
  9. Göleviz düdüklüde kaç dakikada pişer?
  10. Ekşili köfte hangi yöreye aittir?
  11. Gölevez dikimi nasıl yapılır?
  12. Gölevez tohumu nerede bulunur?
  13. Gölevez nedir nasıl yetiştirilir?

Kolakas Yemeği nasıl yapılır?

Tavukları tencerede kendi suyunda biraz soldurun. Yaklaşık 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile harmanladıktan sonra kolakasları doğrayıp tencereye koyun. Kısık ateşte 5-10 dk karıştırmadan bırakın. Limon suyunu, domatesi, tuz ve karabiberi koyduktan sonra kaynamasını bekleyin.

Kolakas bitkisi nedir?

Gölevez Türkiye'de Kıbrıs patatesi olarak bilinen ve çoğunlukla yumrusu için yetiştirilen bir sebze. Kolay sindirilebilen bu bitki bünyesinde bol miktarda potasyum barındırıyor. Dünyada “kolokas” ve “taro” adlarıyla anılıyor ve birçok ülkede sevilerek tüketiliyor.

Kolakas nasıl soyulur?

Kolakaslar soyulmadan önce yıkanır ve sapını ayırmadan soyulur. Soyduktan sonra yıkanmaması gerektiği söylenir, silinmeliymiş, dokusu değişir derler ancak ben yıkıyorum. Sapından tutularak ve en uç tarafına bıçak takılarak -kırılarak parçalara ayrılır.

Gölevez bitkisi nasıl pişirilir?

Öncelikle golevezler küp küp doğranır. İçine limonu dilimleyip güzelce ovularak yıkanır. Daha sonra soğan doğranır tencereye alınıp içine zeytin yağını ekledikten sonra soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Biraz kavurup içine yıkamış olduğumuz gölevezi atarız.

Kollotik Yemeği nasıl yapılır?

Ekşili Köfte (Kıllotik) Tarifi Yapılışı Bulgur ve irmiği bir kaba alıp, üzerine kapatacak kadar kaynamış suyla ıslayın ve kapağını kapatın. Yumuşayana kadar bekletin. Salçayı, karabiberi, unu ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. İyice yoğurun ki malzemeler güzel karışsın.

Gölevez hangi ayda dikilir?

Yavru yumrular 10–15 cm derine ve 60–70 cm aralıklarla ekilir. Boyları 1.5- 2 metreye kadar çıkar. Nisan ayında dikim yapılıp, 7-8 ay sonra aralık ayında hasat edilmeye başlanıp hasadı kış boyunca devametmektedir. Bitki, süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır.

Kolakas gölevez nedir?

Diğer adı 'Gölevez' olan Akdeniz sebze Güneşli yerlerde yetişen, suyu seven bir bitki olan kolokas; ülkemizde Mersin'in Anamur, Bozyazı, Silifke ilçelerinde yetişen ve yerli halk tarafından yoğun tüketilen bir bitkidir. Gölevezin kanserojen maddeyi emme özelliği bulunmakta olup, çiğ yenmemesi gerekmektedir.

Gölevez kaç TL?

Mersin'de bir sebze türü olan ve özellikle cips yapımında kullanılan gölevez, çiftçiler tarafından alternatif ürün olarak tarlalara ekilmeye başlandı. Üreticisine dönümde 50 bin TL'ye kadar kazanç sağlayan gölevez kilosu 7 liradan alıcı buluyor.

Göleviz düdüklüde kaç dakikada pişer?

Patatese ve kerevize göre daha geç pişiyor. Yaklaşık 40 dakika kadar pişiyor.

Ekşili köfte hangi yöreye aittir?

Ekşili Köfte (Gaziantep'in Yöresel Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler. Köftesi için ; 1 su bardağı ince bulgur. 1 çay bardağı irmik.

Gölevez dikimi nasıl yapılır?

Gölevez yetiştiriciliği ve çoğaltma işlemleri çoğunlukla yumrular üzerinden yapılıyor. Yavru yumrular ortalama 10-15 cm derine, 60-70 cm aralıklarla ekilerek yetiştiriliyor. Yumru ekimi nisan ayında yapılıyor, ortalama 7-8 ay sonra aralık ayında hasada başlanıyor. Hasat tüm kış devam ederek bereket sağlıyor.

Gölevez tohumu nerede bulunur?

Mersin'in Aydıncık ilçesinin Soğuksu köyünde yetiştirilmektedir. Pasifik Adaları, Afrika, Hint Okyanusu kıyıları, Güney Asya ülkelerinde bolca yetişen bir bitkidir. Ülkemizde Kıbrıs Patatesi olarak da bilinir. Az gölgeli ve su yatağına yakın yerlerde yetişmektedir.

Gölevez nedir nasıl yetiştirilir?

Gölevez yarı gölgeli veya güneşli yerlerde yetişen tropikal bir bitkidir. Suyu cok sever. Çogalması ana yumrulardan ayrılarak alınan yavru yumrularla olur. Yavru yumrular 10–15 cm derine ve 60–70 cm aralıklarla ekilir.