Ekoselin ne demek?

İçindekiler:

  1. Ekoselin ne demek?
  2. Ekose desen ne demek?
  3. Ekoseli pantolon ne demek?
  4. Ekoseli kumaş nasıl?
  5. Regular ne demek ne demek?
  6. Pamuklu ekose kumaş nedir?
  7. Kazayağı deseni ne demek?
  8. Ekose kaşmir kumaş yazlık mı?
  9. Ekose pantolon nasıl kombinlenir?
  10. Ekose kaşmir kumaş yazın giyilir mi?
  11. Cupro kumaş ne demek?
  12. Ekose hangi mevsim?
  13. Piyedepul nedir?
  14. Kazayağı nasıl bir kumaştır?
  15. %100 kaşmir ne demek?
  16. Kaşmir kumaş Terletir mi?
  17. Kareli pantolon üzerine ne giyilir?
  18. Gri ekose pantolon üstüne ne giyilir?

Ekoselin ne demek?

Ekose ya da ekoseli, çeşitli renklerde düşey ve yatay kesişen desenleri olan kumaş veya bu kumaştan yapılan elbise. Kumaş üzerinde küçük dikdörtgenler şeklinde oluşan desene ekose denir. Bu dikdörtgen desenler iki veya daha fazla iplik rengi kullanılarak elde edilen dokuma kumaşlardır.

Ekose desen ne demek?

Temelinde dikey ve yatay çizgilerin bir arada kullanılmasıyla ortaya çıkan kare desenleri ekose olarak adlandırılır. Köken olarak Fransa ve İskoçya'dan geldiği bilinen ekose kumaşlar koltuk ve kanepe kaplamalarında kullanılsa da genellikle giyim sektörünün çoğunlukta tercihidir.

Ekoseli pantolon ne demek?

Çeşitli renklerde olma özelliğine sahip olan ekose kumaşlar (tartan), en çok yumuşak dokuları ile dikkat çekerler. Temel olarak dikey ve yatay çizgilerin bir araya gelerek oluşturduğu kareli desenler ekose olarak adlandırılır. Kökeninin ise İskoçya ve Fransa'dan geldiği biliniyor.

Ekoseli kumaş nasıl?

Ekose kumaş, çeşitli kumaşlardan farklı renklerde üretilen ve üzerinde dörtgen desenler bulunan bir kumaştır. Bu dörtgen desenler küçük veya büyük olabilmektedir. Bazı modellerde desenler farklı renklerde de dokunmaktadır. Ekose kumaş tıpkı balıksırtı kumaş gibi deseni sebebiyle kumaşa ismini vermiştir.

Regular ne demek ne demek?

İngilizce regular kelimesinin Türkçe karşılığı, ilk akla gelen biçimiyle “düzenli” demektir.

Pamuklu ekose kumaş nedir?

Bezayağı örgüsünde, çözgüsü atkısından daha ince ve daha sık dokunan bir kumaş türü. Eskiden daha çok ipek iplikle ipek poplin yapılırken, günümüzde yaygın olarak merserize ince numara penye pamuk ipliğinden dokunmaktadır. Çözgü de genellikle 30/Ne, atkıda 20/1-30/1 Ne iplik kullanılır.

Kazayağı deseni ne demek?

Kazayağı desenli elbise. Kazayağı, bezayağı örgüsü ile dokunan kazayağı deseni, iki açık, iki koyu renk çözgü ve atkı ipliklerinin değişimi ile oluşur. Az bilinen ismiyle piyedepul, çok bilinen ismiyle kazayağı desenidir. İlk defa 1980'lerde moda olmuş özellikle dış giyim ve kabanlarda karşımıza çıkan bir desendir.

Ekose kaşmir kumaş yazlık mı?

Kaşmir kumaş hem yazın hem de kışın giyilebilir özelliğe sahiptir. Kaşmiri yalnızca kışla sınırlandırmak doğru olmayacaktır. Termal özelliğe sahip olduğu için pek tercih edilmese de yazın da kullanıldığı görülmektedir.

Ekose pantolon nasıl kombinlenir?

Ekose Pantolonlar Nasıl Kombinlenir?
  1. Ekose desenli pantolonunuzu, düz bir renk T-shirt üstüne rahat, salaş bir trençkot ve botlarla kombinlemeyi tercih edebilirsiniz. ...
  2. Ekose pantolonunuzu, üstüne çizgili bir bluz ve spor ayakkabınız ile kombinlemeyi tercih edebilirsiniz.
Daha fazla öğe...

Ekose kaşmir kumaş yazın giyilir mi?

Kaşmir Kumaş Nasıl Giyilir? Kaşmir kumaş hem yazın hem de kışın giyilebilir özelliğe sahiptir. Kaşmiri yalnızca kışla sınırlandırmak doğru olmayacaktır. Termal özelliğe sahip olduğu için pek tercih edilmese de yazın da kullanıldığı görülmektedir.

Cupro kumaş ne demek?

* cupro, pamuk çekirdeğinin etrafındaki liflerden elde edilen, özünde yine pamuk olan selulozik bir elyaf. ... * dokunduğunuzda içinizi ısıtan, yumuşaklığı, parlaklığı, ipeksi ve ciltle dost yapısı ile diğer elyaflardan bir adım öne geçiyor.

Ekose hangi mevsim?

Kış mevsiminde çok beğenilen ekose elbise modelleri. 90'lı yılların modası olan ekose elbiseler, bu senede moda olmaya devam ediyor. Genellikle kışlık kalın kumaşlar olan ekose kumaşlarda bu desenin en çok yakıştığı modeldir.

Piyedepul nedir?

Piyedepul, 1980'li yıllardan günümüze kadar gelen genellikle siyah-beyaz renkte olan desendir. Kaz ayağı olarak da bilinen desen genellikle kışlık parçalarda kullanılmasıyla bilinse de tasarımcılar farklı tonlarda ve farklı kumaşlar üzerinde de kullanıyor.

Kazayağı nasıl bir kumaştır?

Kazayağı desenli kumaş polyester, akrilik veya pamuktan yapılabilir. ... Kumaşın deseni kazayağına benzediği için ingilizce “houndstooth” denilmiş. Türkçe'ye direk çevrilecek kazayağı olarak geçmiştir. Bazı kaynaklarda “piyedepul” denildiğini de görüşmüştür.

%100 kaşmir ne demek?

Kaşmir, Keşmir keçisinin tüylerinden elde edilen bir kumaştır. Kaşmir keçisinin tüyleri koruyucu bir lif tabakasına sahiptir. Tüylü post, genellikle kaşmir denilen, ince, yumuşak elyaftan oluşur. Bu elyafın çoğu, tüy dökümü mevsiminde elle toplanır veya taranır.

Kaşmir kumaş Terletir mi?

-Yazın terletmez, kışın sıcak tutar. -Termal özelliğe sahip olan kaşmir kumaş özel ve zorlu üretime sahip olduğu için fiyatı pahalı olmaktadır. -İpeksi bir dokuya sahiptir. -Kaliteli ve konforlu bir kumaş türü olması çok fazla tercih edilmesine sebep olmaktadır.

Kareli pantolon üzerine ne giyilir?

Üstüne tişört, çizgili bluz ve spor ayakkabılar ile ekose pantolon giyebilirsiniz. Kışın hava soğuk olduğundan kalın bir hırka ve kaban ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Rahat salaş bir kazak, altında rahat botlar ve güneş gözlüğü ile stilinizi daha etkili yapabilirsiniz.

Gri ekose pantolon üstüne ne giyilir?

Ekose pantolonun üzerine ne giyilir sorusunda rahat ve tarz ekose pantolon kombin için siyah, gri veya lacivert gibi tek renk sweatshirt ile rahat kombinler yapabilirsiniz.