Domates fidesi kac cm ara ile dikilir?

İçindekiler:

  1. Domates fidesi kac cm ara ile dikilir?
  2. Domates fidesi sulama kaç günde bir yapılır?
  3. Domates fidesi dikerken nelere DiKKAT etmeliyiz?
  4. Salatalık kaç cm arayla dikilir?
  5. Domates fidesi ne zaman ürün verir?
  6. Domates fidesi ne zaman domates verir?
  7. Salatalık büyümesi için ne yapmalı?
  8. Bahçeye salatalık nasıl dikilir?
  9. Domates fidesi çiçek açtıktan kaç gün sonra meyve verir?
  10. Biber sulama kaç günde bir sulanır?
  11. Biber kaç gün arayla sulanır?
  12. Çeri domates nasıl sulanır?

Domates fidesi kac cm ara ile dikilir?

Fideler, boyunun 2/3 si toprak altında, 1/3 i toprak altında kalacak şekilde karık boyunca dikilir. Tek sıralı dikim tavsiye edilir. Nisan-Mayıs aylarında toprak tavlı iken dikilmelidir. Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır.

Domates fidesi sulama kaç günde bir yapılır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Domates fidesi dikerken nelere DiKKAT etmeliyiz?

DİKİM VE SONRASINDA DiKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
  1. Aşılı fidelerin kök bolgesi dikim öncesi sulanmış olmalıdır.
  2. Dikimi yaz sezonu aksamüstü, kış sezonu öğlene doğru yapınız.
  3. Dikim her iki elin yardımı ile ve fideyi dik tutarak yapılmalıdır. ...
  4. Fidenin kökleri bükülmemeli ve ezilmemelidir.
Daha fazla öğe...

Salatalık kaç cm arayla dikilir?

Salatalık(hıyar) tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Salatalık(hıyar) tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Salatalık(hıyar) tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm , sıralar üzeri mesafe 40-50 cm ,sıralar arası 120-130 cm arasındadır. ...

Domates fidesi ne zaman ürün verir?

Domates için en ideal sulama yönteminin damla sulama olduğu biliniyor. Domates Ne Zaman Meyve Verir? Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Domates fidesi ne zaman domates verir?

Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Salatalık büyümesi için ne yapmalı?

Salatalık büyümeye başladıktan sonra da her gün sulamaya ve güneş ışığı almasına dikkat edin. Salatalığın daha hızlı ve verimli büyümesi için haftada bir kez toprağı üst kısmından gübreleyin. Bu sayede daha kısa sürede lezzetli salatalıklar yetiştirebilirsiniz.

Bahçeye salatalık nasıl dikilir?

Her bir yuvanın derinliği 2-2,5, yuvaların sıra üzeri mesafesi 40-50, sıralar arası 120-130 cm olmalıdır. Tohumların çimlenme yüzdesini ve hızını artırmak istiyorsanız bir gün suda bekletebilirsiniz. Az sayıda tohum ekecekseniz nemli beze sararak da bekletebilirsiniz. Tohumları ocaklara yerleştirin.

Domates fidesi çiçek açtıktan kaç gün sonra meyve verir?

Kısaca, tohumdan yetişen bir domates üç aylıkken çiçek açma olgunluğuna gelir. Çiçekler derhal meyve büyütmeye başlar. Domates meyvelerinin büyüyüp kızarması yani tam olgunlaşması çeşide, kültivara göre 6 hafta ile 3 ay arasında değişir.

Biber sulama kaç günde bir sulanır?

Nemli topraklarda ise biberin kök aktivitesi artar. Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir sulama yapılması uygundur. Çok fazla su, toprak hastalık ve zararlılarının artmasına neden olmaktadır.

Biber kaç gün arayla sulanır?

Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye bağlama zamanı aşırı yağışlar cılız meyve bağlamaya neden olur. Meyveler antraknoz hastalığına karşı hassaslaşır. Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Çeri domates nasıl sulanır?

Domatesi sularken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri yaprağına su değdirilmeden sulama işleminin yapılmasıdır. Eğer yapraklara su değerse hastalanmasına sebebiyet vermiş oluruz. Yine bir diğer püf noktası bitki üzerinde meyvesi görülünceye kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır.