Araç vergi borcu taksitlendirme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Araç vergi borcu taksitlendirme nasıl yapılır?
  2. Vergi borçlarımı nasıl Taksitlendirebilirim?
  3. Vergi borcu yapılandırma ne zaman başlayacak?
  4. Vergi borcu kaç taksit olur?
  5. Vergi borç yapılandırma nasıl yapılır?
  6. Maliye yapılandırma son gün ne zaman?

Araç vergi borcu taksitlendirme nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Vergi borçlarımı nasıl Taksitlendirebilirim?

Borçlarının tecil ve taksitlendirilmesini talep eden borçluların, “Tecil ve Taksitlendirme Talep Formu” ile bağlı bulundukları vergi dairesine, vergi dairesi başkanlığına/defterdarlığa veya Başkanlığımıza yazılı olarak ya da interaktif vergi dairesi aracılığıyla elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir.

Vergi borcu yapılandırma ne zaman başlayacak?

İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılması gerekiyor. Devlete olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar 31 Ağustos 2021'e kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Vergi borcu kaç taksit olur?

Yapılandırılan borçları için taksitlendirme seçeneğini tercih edenler, 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme yapabilecek. Buna göre, alan taksitler takip eden ikişer aylık dönemler halinde ödenecek. Taksitle ödeme durumunda yapılandırılmış borçlar, belirlenen katsayılar oranında artırılarak tahsil edilecek.

Vergi borç yapılandırma nasıl yapılır?

Vergi borcunu yapılandırmak için vergi dairesine dilekçe ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet veya İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden de yapılandırma başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Maliye yapılandırma son gün ne zaman?

Ödemelerde son gün 1 Kasım Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç Pazartesi yapmaları gerekiyor.