Regaib Kandili gecesi ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Regaib Kandili gecesi ne yapılır?
  2. Ayıp kandili ne demek?
  3. Regaip Kandili ne okunmalı?
  4. Regaip Kandili neden oluştu?

Regaib Kandili gecesi ne yapılır?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur.

Ayıp kandili ne demek?

İslam dininde kutsal kabul edilen üç ayların gelişi, Recep ayının ilk perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece Regaib Kandili ile kutlanır. ... Mübarek üç ayların başlaması ile Recep ayının ilk cuma gecesi dinimizde Regaip Kandili gecesi olarak idrak edilir.

Regaip Kandili ne okunmalı?

REGAİP GECESİNDE KILINACAK NAMAZ... Her rekatta Fâtiha'dan sonra 3 defa “Kadir” suresi ve 12 defa “İhlâs” sûresi okunur ya da 1 kez “Kadir” suresi ile 3 kez “İhlâs” sûresi okunur. Türkçe okunuşu: "Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim."

Regaip Kandili neden oluştu?

Regâib, arapça bir kelimedir ve “reğa-be” kökünden gelmektedir. “Reğa-be”, kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. ...