Milli istihbarat teşkilatı personeli nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Milli istihbarat teşkilatı personeli nasıl olunur?
  2. MİT emniyet ve koruma gorevlisi ne is yapar?
  3. MİT mi polis mi?
  4. MİT elemanı ne iş yapar?
  5. MİT kolluk mudur?
  6. MİT'çi olmak için ne gerekir?

Milli istihbarat teşkilatı personeli nasıl olunur?

Üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olan kişiler MİT çalışanı olabilirler. Bu noktada yabancı dil bilgisi de çok önem taşımaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmak isteyen kişiler İngilizce, Almanca ve ya Fransızca dillerinden YDS puanı 70 ve üzeri olmalıdır.

MİT emniyet ve koruma gorevlisi ne is yapar?

Araç, bina ve tesislere yönelik her türlü tehdit, tehlike ve saldırıyı engellemek koruma ve emniyet memurlarının öncelikli görevidir. Koruma ve emniyet memurları; Millî İstihbarat Teşkilatı'na ait tesis, bina ve araçlar ile Teşkilat personeli ve yakınlarının güvenliğinin sağlanmasıyla görevli çalışanlarımızdır.

MİT mi polis mi?

MİT yasal bir kuruluş, mensupları ise yurt dışına ve Türkiye sathına yayılmış devlet memurlarıdır. Coğrafi şartlar ve görevin özelliği nedeniyle farklı ortam ve yerlerde çalışırlar.

MİT elemanı ne iş yapar?

MİT'in temel görevi; Türkiye'ye içten ve dıştan yöneltilen tehditler karşısında 2937 sayılı Kanun'da belirtildiği üzere milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmak, bu istihbaratı ilgili yasada sayılan makamlara ve gerekli kuruluşlara ulaştırmaktır.

MİT kolluk mudur?

Millî İstihbarat Teşkilatı, kısaca MİT; özel kanunları çerçevesinde hareket eden ve öncelikli olarak dış istihbarata yönelik teşkilat, bir özel kolluk kuvvetidir.

MİT'çi olmak için ne gerekir?

İstihbarat uzmanı branşına başvurabilmek için aşağıdaki temel şartların sağlanması gerekmektedir:
  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 35 yaşını doldurmamış olmak.
  3. Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
Daha fazla öğe...