Türkiyenin su kaynakları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Türkiyenin su kaynakları ne kadar?
  2. Türkiye'nin su kaynakları ne zaman tükenecek?
  3. Su kaynakları ne zaman tükenecek?
  4. Türkiye'nin su durumu nasıl?

Türkiyenin su kaynakları ne kadar?

Türkiye'de yıllık ortalama yağış 643 mm olup, bu yağış yılda ortalama 501 milyar m³ suya tekabül etmektedir. Bu miktarın 186 milyar m³'ü ise çeşitli büyüklükteki akarsular ile denizlere ve kapalı havzalardaki göllere boşalmaktadır. Ayrıca, komşu ülkelerden ülkemize gelen 7 milyar m³ su bulunmaktadır.

Türkiye'nin su kaynakları ne zaman tükenecek?

Türkiye'nin suyu Bu durumda ülkemizin su zengini bir ülke olmadığı açık bir şekilde görülmektedir. Türkiye halen su kaynaklarının yarıya yakın bir kısmını kullanabilmektedir. Ancak 2030 yılına kadar su kaynaklarının tamamını kullanması beklenmektedir.

Su kaynakları ne zaman tükenecek?

Projeksiyonlara göre şu an 1346 metreküp olan kişi başına düşen su miktarı, 2040 yılında 100 milyonluk nüfusla 1116 metreküpe düşecek ve ülkemiz su fakiri bir ülke olacak. Su miktarı düşüşü ve nüfus artışı bu şekilde sürerse de 2050'lerde 1069 metreküp ve aşağısı ile 'kıtlık-kuraklık' çeken bir ülke haline geleceğiz.

Türkiye'nin su durumu nasıl?

HAYIR, DEĞİL! Türkiye ise kişi başına kullanılabilir su miktarı göz önünde bulundurulduğunda, su stresi çeken bir ülke olarak kabul edilir. Projeksiyonlara göre, bugün 1.519 m3 olan kişi başına düşen su miktarının 2030 yılında 100 milyonluk nüfusla 1100 m3'e düşecek ve ülkemiz su fakiri bir ülke olacaktır.