Turkcede done ne demek?

İçindekiler:

  1. Turkcede done ne demek?
  2. Done ne demek veri?
  3. Story kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
  4. WhatsApp çevrimiçi ne anlama gelir?
  5. Adeti nasıl yazılır?

Turkcede done ne demek?

Daha çok cümle içerisinde kullanılan done fiilinin karşılığı Türkçede, 'Bitmiş veya tamamlanmış' şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda İyi pişmiş ya da iyi kızarmış yemek veya et ve ekmek gibi durumlar için de kullanılmaktadır. Diğer taraftan edilgen çatı üzerinden kullanılan cümlelerde kullanılır.

Done ne demek veri?

Veri anlamına gelir. “doneleri toplamak, doneleri değerlendirmek” vb. söz kalıpları ile bu kelimeye sıkça rastlayabiliriz. Bir konu veya bir kişi hakkındaki bilgilerin toplamına done denir.

Story kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Story Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? Story kelimesinin sözlük anlamında bakıldığında İngilizce üzerinden Türkçeye 'hikaye' şeklinde çevrilmektedir.

WhatsApp çevrimiçi ne anlama gelir?

Bir kişinin çevrimiçi olması, cihazında WhatsApp'ın ön planda açık olduğunu ve İnternet'e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu, kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez. Son görülme, kişinin WhatsApp'ı en son ne zaman kullandığını gösterir.

Adeti nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Adet şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Âdet şeklinde olmalıdır.