E devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır 2021?

İçindekiler:

  1. E devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır 2021?
  2. Adres değişikliği Muvafakatlı nasıl yapılır?
  3. İkametgah değişikliği yapılmazsa ne olur?
  4. E-Devlet'ten adres nakil nasıl yapılır?

E devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır 2021?

Öncelikle e- devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr üzerinden hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Değişikliği Bildirimi sayfasına arama butonu yardımı ile giriş yapmanız gerekmektedir.

Adres değişikliği Muvafakatlı nasıl yapılır?

Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.

İkametgah değişikliği yapılmazsa ne olur?

Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 94 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 1963 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.

E-Devlet'ten adres nakil nasıl yapılır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.