Araç muayene affı ne zamana kadar uzatıldı?

İçindekiler:

  1. Araç muayene affı ne zamana kadar uzatıldı?
  2. Araç Muayene Gecikme Cezası yapılandırma kapsamında mı?
  3. Araç muayene istasyonlarında af var mı?
  4. Araç muayene gecikme cezası aylık ne kadar?
  5. Araç muayene cezası kaç TL?
  6. Araç muayene cezası aylık ne kadar?
  7. Araç vizesi gecikirse ne olur?

Araç muayene affı ne zamana kadar uzatıldı?

31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.

Araç Muayene Gecikme Cezası yapılandırma kapsamında mı?

TÜVTÜRK araç muayene borçları silinecek mi? Yapılandırma ile muayene borçları silinmeyecek ancak uygulanan gecikme faizi çok büyü oranda düşürülecek. ... SGK prim borcu, vergi borcu, KYK kredi borcu, trafik cezaları yapılandırma kapsamında yer aldı.

Araç muayene istasyonlarında af var mı?

Trafik cezalarını kapsayan af yasasına en büyük müjde geldi. ... Araç muayenesini geciktirenler için af geldi. TÜVTÜRK muayene ücretleri affediliyor. Vatandaş yüzde 5, yıllık yüzde 60 faizden kurtulacak.

Araç muayene gecikme cezası aylık ne kadar?

Yasal düzenleme, araç muayene gecikme ücretleri için yürürlüğe girdiği tarih olan 09.06.2021 tarihinden itibaren 31 Aralık 2021 günü mesai bitimine kadar geçerli olacaktır. Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir.

Araç muayene cezası kaç TL?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Araç muayene cezası aylık ne kadar?

Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.

Araç vizesi gecikirse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.