Pırasa nasıl bir ortamda yetişir?

İçindekiler:

  1. Pırasa nasıl bir ortamda yetişir?
  2. Pırasa hangi ayda dikilir?
  3. Pırasa ülkemizde nerede yetişir?
  4. Pırasa kaç derece soğuğa dayanır?
  5. Pırasa hangi havayı sever?
  6. Pırasa kaç günde sulanır?
  7. Izmirde pırasa ne zaman ekilir?
  8. Pırasa hangi ilde yetişir?
  9. Pırasa En çok hangi ülkede yetişir?
  10. Pırasa kaç günde fide olur?
  11. Brokoli kaç derece soğuğa dayanır?
  12. Pırasa sulanır mı?
  13. Pırasa nasıl sulanır?
  14. Kışlık pırasa ne zaman ekilir?
  15. Ispanak ve pırasa ne zaman ekilir?
  16. Enginar üretimi nasıl yapılır?
  17. 1 dönümden ne kadar enginar alınır?
  18. Portakal En çok hangi ilde yetişir?

Pırasa nasıl bir ortamda yetişir?

Pırasa {Allium porrum), Akdeniz bölgesinde tabii olarak yetişen çok yıllık bir bitkidir. Soğanı çok uzun ve gömlekli olur. Pırasa yazın ürün alınmak için ilkbaharda veya güzün ve kışın ürün alınmak için yazın ekilir.

Pırasa hangi ayda dikilir?

Pırasa tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Pırasa tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.

Pırasa ülkemizde nerede yetişir?

En çok İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara'da yetiştirilir; 2. kara pırasa'nın yeşili beyazindan çoktur; birincisi kadar lezzetli değildir; daha çok Orta Anadolu ve Denizli taraflarında yetiştirilir.

Pırasa kaç derece soğuğa dayanır?

3.1. Optimum gelişme sıcaklığı 15-20 °C'dir. Kışlık veya yazlık pırasa çeşidi oluşuna göre düşük sıcaklıkların tedrici şekilde oluşmasına bağlı olarak –18 °C'ye kadar dayanan kışlık çeşitler vardır. Pırasalar uzun gün bitkisidir. Kısaca pırasanın iklim şartlarına oldukça toleranslı bir bitki olduğu söylenebilir.

Pırasa hangi havayı sever?

Pırasa serin iklimden hoşlanan bir sebzedir. Yetiştirme döneminde sıcaklığın 15-25 derece olmasını ister. Yüksek sıcaklıklardan fazla hoşlanmaz,Sıcaklığın artması kalite ve gelişmeye olumsuz etki yapar.2-3 derecelerde büyüme gelişme devam eder, ancak 0 derecede durur.

Pırasa kaç günde sulanır?

Pırasa Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? Pırasa tohumları ekildikten sonra can suyu verilmelidir. 3 gün sonrası ikinci sulama mutlaka yapılmalıdır. Hava kurak yağışsız ise 10 gün sonra üçüncü sulamayı gerçekleştirmek gerekir. Hava şartları da takip edilerek sonrasında ortalama 10 günde bir sulama yapılması uygun olur.

Izmirde pırasa ne zaman ekilir?

Bölgenin iklim özelliğine göre : Mart, Nisan veya en geç Mayıs ayı başlarında pırasa tohumları ekilmiş olmalıdır. Ekim şekli serpme ve daha iyisi çizgiye ekimdir. Metrekareye 10-15 gram kadar tohum hesap edilir.

Pırasa hangi ilde yetişir?

Aydın Efeler İlçesi'ne bağlı Dalama Mahallesi'nda asırlık bir gelenek görenleri ve duyanları şaşırtıyor. Pırasa tüketimin en yoğun olduğu mahallede cumartesi akşamları etli pırasa olmayan sofralar yoksul sayılıyor.

Pırasa En çok hangi ülkede yetişir?

Çünkü 0 ile 10 derece arasında pırasanın en lezzetlisi yetişiyor. Dünyada en çok pırasa üretilen ülke Endonezya. İkinci sırada ise Türkiye geliyor.

Pırasa kaç günde fide olur?

Pırasa tohumları uygun ekim koşulları ve sulama işlemi gerçekleştiğinde 12 günde çimlenmektedir. Çimlenme süresi 15 günü de bulabilmektedir. Pırasa Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır?

Brokoli kaç derece soğuğa dayanır?

Ortalama olarak optimum hava sıcaklıkları 10-20 ° C'dir; buna rağmen, bazı hibrit çeşitler kısa bir süre 30 ° C ve üzeri olan hava sıcaklıklarını tolere edebilirler.

Pırasa sulanır mı?

İlk can suyundan 3-4 gün sonra mutlaka ikinci bir sulama yapılmalıdır.İkinci sulamadan 10 gün kadar sonra yağmur yağmadığı taktirde üçüncü bir sulama ve hava şartlarına göre bütün gelişme süresince 1-2 hafta ara ile sulama yapmak pırasanın istenilen şekilde gelişmesi için şarttır.Sulamalardan sonra toprağı ...

Pırasa nasıl sulanır?

İlk can suyundan 3-4 gün sonra mutlaka ikinci bir sulama yapılmalıdır.İkinci sulamadan 10 gün kadar sonra yağmur yağmadığı taktirde üçüncü bir sulama ve hava şartlarına göre bütün gelişme süresince 1-2 hafta ara ile sulama yapmak pırasanın istenilen şekilde gelişmesi için şarttır.Sulamalardan sonra toprağı ...

Kışlık pırasa ne zaman ekilir?

Pırasa tohumları için uzun bir ekim süresi bulunmaktadır. İlkbahardan itibaren sonbahara kadar tohum ekimi yapılabilmektedir.

Ispanak ve pırasa ne zaman ekilir?

Ispanak tohumları genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarına ekilmektedir. Bu aylarda ıspanak tohumlarını dikebilirsiniz. Zaman zaman yaz aylarında da ekildiği görülmüştür. Ancak, yaz aylarının sıcak geçtiği bölgelerde ilkbahar veya sonbahar aylarında ekilmesi daha uygun olacaktır.

Enginar üretimi nasıl yapılır?

Enginar tohumu üzerinden ekim yapılacağı zaman, sıra arası mesafe 1.40 m, sıra üzeri ise 1.20 m oluyor. Tohumlu üretimde genellikle önce fide yetiştiriliyor. Bunun için mart-nisan aylarında tohumlar saksılara, tüplere ekilerek çimlendiriliyor, fide haline getiriliyor. Her saksıya 2-3 tohum ekilerek üretim yapılıyor.

1 dönümden ne kadar enginar alınır?

Çiftçilerimiz 1 dekar alanda yaklaşık bin enginar kökü dikiyor ve bir kök enginardan da 4-5 enginar başı alınıyor. Çiftçimiz 1 dönümden 4 bin baş enginar elde ediyor.

Portakal En çok hangi ilde yetişir?

Ülkemizde yetiştirilen portakalların %60'ı Akdeniz Bölgesinin Hatay, Adana ve Mersin ve Antalya illerinden elde edilmektedir. Ayrıca Muğla, İzmir ve Aydın'da portakalın en çok yetiştiği iller arasındadır. Doğu Karadeniz'de ise Rize ilinde yetiştirilmektedir.