Kamyonun anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Kamyonun anlamı ne?
  2. Arabayı devirmek nedir?
  3. Devrildi ne demek?
  4. TIR ın açılımı nedir?
  5. Hamamcı olmak ne demek?
  6. TIR yazısı ne demek?
  7. Tır Türkçe mi?
  8. Halk dilinde Hamamcı olmak ne demek?
  9. Tırın arkasına takılan şey nedir?
  10. Tır mı çekici mi?
  11. Tırın diğer adı nedir?
  12. Tır hangi dilde?
  13. Dünya kelimesi hangi dil?
  14. Dünya ne kelime olur?
  15. Dünya kelimesinin manası nedir?

Kamyonun anlamı ne?

Motorlu büyük yük taşıtı.

Arabayı devirmek nedir?

Farkında olmadan karşısındakini kıracak ya da kötü bir sonuca yol açacak söz söylemek, davranışta bulunmak.

Devrildi ne demek?

1. Dik ve ayakta iken yatık duruma getirilmek, düşürülüp yere yıkılmak: “Ağaç devrilmiş.” 2. İktidardan uzaklaştırılmak: Yeni Türk rejimine muhâlif ve onun devrilmesini isteyen şekil şekil unsurlar vardı (Refik H. Karay).

TIR ın açılımı nedir?

TIR (Fransızca: Transports Internationaux Routiers, Türkçe tercümesi: Uluslararası Karayolu Taşımacılığı), Birleşmiş Milletler Teşkilatı bünyesindeki Uluslararası Nakliyat Birliği (IRU) tarafından tarihinde Cenevre'de imzalanan bir anlaşma.

Hamamcı olmak ne demek?

Dâima çekmece başında oturur, girene “buyursunlar” der, çıkana, “Sağlık suları olsun, güle güle kirlenin” (Ahmet Râsim'den). ѻ Hamamcı olmak: halk ağzı. Boy abdesti alması gerekmek.

TIR yazısı ne demek?

Bunlardan biri de TIR sözcüğüdür. Ama maalesef ülkemizde çekiciye hepTIR denilmektedir. Oysa, TIR Fransızca'da “Ttansports Internationaux Routiers” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Mavi TIR yazısı, TIR karnesine sahip olduğunu gösterir.

Tır Türkçe mi?

TIR (Fransızca: Transports Internationaux Routiers, Türkçe tercümesi: Uluslararası Karayolu Taşımacılığı), Birleşmiş Milletler Teşkilatı bünyesindeki Uluslararası Nakliyat Birliği (IRU) tarafından tarihinde Cenevre'de imzalanan bir anlaşma.

Halk dilinde Hamamcı olmak ne demek?

ѻ Hamamcı olmak: halk ağzı. Boy abdesti alması gerekmek.

Tırın arkasına takılan şey nedir?

Lojistikte bir başka yanlış kullanılan terim ise : DORSE'dir. Tırın dorsesi derseniz, bütün taşımacılık işinde olanlar, çekicinin arkasına takılı olan ve yüklerin konulduğu kasayı anlayacaktır. Ancak, çekicinin arkasındaki yükün konulduğu yer dorse değil, treylerdir (trailer: izinde giden).

Tır mı çekici mi?

Tır diye bilinen o muhteşem aracın lojistik literatüründeki karşılığı çekici. Çekiciler en basit tanımı ile treylerin bağlandığı ve onu taşıyan araç. ... Anlaşma gereği de bu taşımacılığı yapan araçlara “T.I.R” plakası zorunlu tutuldu. Bu nedenle de çekicilerin adı zaman içerisinde tır olarak kaldı.

Tırın diğer adı nedir?

"uluslararası karayolu taşımacılığı / transports internationaux routiers"in kısaltması, bir transit taşımacılık sistemidir.

Tır hangi dilde?

TIR Kelimesinin Açılımı Fransızca "Uluslararası Karayolu Taşımacılığı" anlamına gelen Transports Internationaux Routiers'in baş harflerinden oluşturulan bir kısaltmadır.

Dünya kelimesi hangi dil?

Dünya kelimesi Arapça kökenlidir.

Dünya ne kelime olur?

Arapçadan Türkçeye geçen kelime olan dünya nın kelime anlamı hangisidir. ... Arapça dnw kökünden gelen dunyāˀ دنياء "aşağıda veya beri tarafta olan şey, yeryüzü" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça danī "aşağı, beride" sözcüğünün tafdil dişil (müennes, feminine) halidir.

Dünya kelimesinin manası nedir?

Dünya kelimesi, "yakın olmak" mânasına gelen dünüv kökünden türemiş "en yakın" anlamındaki ednâ kelimesinin müennesidir. ... Kur'an'da yer ve yeryüzü için arz kelimesi kullanılmış, şu anda yaşanılan hayata "el-hayâtü'd-dünyâ, âcile, ûlâ"; sonraki hayata "ukbâ, dârü'l-karâr" gibi isim ve sıfatlar da verilmiştir.