Tanım ve değer kümesi nedir?

İçindekiler:

  1. Tanım ve değer kümesi nedir?
  2. Bir sayının tümleyeni nasıl bulunur?
  3. Kümeler B a ne demek?
  4. A'nın tümleyeni kesişim B'nin Tümleyeni neye eşittir?
  5. Evrensel küme nasıl gösterilir?

Tanım ve değer kümesi nedir?

Bir fonksiyonun tanım kümesi, verilen bir fonksiyona girebilen sayılar dizisidir. Başka bir deyişle, verilen herhangi bir denklemin içine koyabileceğin x değerleri kümesidir. Y'nin alabileceği değer aralığına değer kümesi denir.

Bir sayının tümleyeni nasıl bulunur?

r tümleyenini elde ettiğimiz bir sayıdan en az anlamlı hane çıkarıldığında sayının (r-1) tümleyeni elde edilir. Benzer şekilde (r-1) tümleyenini elde ettiğimiz bir sayıya en az anlamlı hane eklendiğinde sayının r tümleyeni elde edilir. Örneğin; 8 sayısının 10 tümleyeni 2'dir, 9 tümleyeni ise 1'dir.

Kümeler B a ne demek?

A kümesine ait olup B kümesine ait olmayan elemanlardan meydana gelen kümeye A fark B kümesi denir. A \ B veya A – B şeklinde gösterilir.

A'nın tümleyeni kesişim B'nin Tümleyeni neye eşittir?

Doğrulanmış Cevap A nın tümleyeni A` A kümesi dışında kalan yerler➡B kümesi kalır. B nin tümleyeni B` B kümesi dışında kalan yerlerdir. ➡A kümesi kalır. A`u B`= A+B olur.

Evrensel küme nasıl gösterilir?

Evrensel küme E (İng: U) sembolü ile gösterilir. Aşağıdaki şekilde envrensel kümenin diğer tüm K, L, M, N kümelerini kapsadığına dikkat ediniz. Yalnızca {0,1,2,3..} gibi tam sayıları içeren bir kapsam için, doğal sayılar kümesi evrensel küme olur.