Müzenin içinde neler bulunur?

İçindekiler:

  1. Müzenin içinde neler bulunur?
  2. Tarihi eseri devlete ne kadar ödül veriliyor?
  3. Bulunan tarihi eserler nereye teslim edilir?
  4. Tarihi eser bulursak ne yapmalıyız?
  5. Mevlana Türbesi tarihi eser midir?
  6. Tarihi eser kaçakçılığı cezası ne kadar?
  7. Izinsiz define aramanın cezası ne kadar?

Müzenin içinde neler bulunur?

Müzelerde, eski uygarlıklara ait olan elbise, giysi, kıyafet, gelenek, görenek ve hayatla alakalı eserler, arkeoloji kazıları sonucu eski dönemlere ait eserler, resim, heykel, bilim ve teknoloji tarihine ait eserler sergilenir. ... Bunların özellikleri tarihi öneme sahip olmalarıdır.

Tarihi eseri devlete ne kadar ödül veriliyor?

-Eser başkasının mülkü içinde bulunmuşsa, Bakanlık “varlığın belirlenen bedelinin” yüzde 80'ini, bulan ile mülk sahibi arasında ikramiye olarak yarı yarıya paylaştırıyor. -Vatandaş, devlete ait arazide kültür varlığı ortaya çıkarırsa da “eserin takdir olunacak bedelinin” yüzde 40'ını ikramiye olarak alıyor.

Bulunan tarihi eserler nereye teslim edilir?

Tarihi eserleri bulan, sahip oldukları veya kullandıkları arazide tarihi eser bulunduğunu bilen veya yeni haberdar olan vatandaşlarımızın, bunu en geç üç gün içinde, kendisine en yakın müze müdürlüğüne veya köyde muhtara, diğer yerlerde ise mülki idare amirlerine bildirmeleri gerekmektedir.

Tarihi eser bulursak ne yapmalıyız?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını bulan, sahip oldukları veya kullandıkları arazide Kültür ve Tabiat Varlığı bulunduğunu bilen veya yeni haberdar olan vatandaşlarımızın, bunu en geç üç gün içinde, kendisine en yakın müze müdürlüğüne veya köyde muhtara, diğer yerlerde ise mülki idare amirlerine bildirmeleri gerekmektedir.

Mevlana Türbesi tarihi eser midir?

Cevap: Tarihi eserdir.

Tarihi eser kaçakçılığı cezası ne kadar?

Kültür Bakanlığı'na bildirimi yapılmayan, kültür ve tabiat varlıklarının satılması, satın alınması, kabul edilmesi durumunda, suçu işleyen kişi ya da kişiler 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası ve 5bin güne kadar adli para cezası almaktadır.

Izinsiz define aramanın cezası ne kadar?

Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.