Türkiye Almanya cep telefonu nasıl aranır?

İçindekiler:

  1. Türkiye Almanya cep telefonu nasıl aranır?
  2. GSM numarası nasıl yazılır?
  3. Yurt dışından Türkiye nasıl aranır?
  4. +90 Telefon numarası nasıl yazılır?
  5. GSM Opr ne demek?
  6. Yurtdışından 800 lü numara nasıl aranır?
  7. Yurtdisindan musteri hizmetleri nasil aranir?
  8. Almanya telefon numarası nasıl kaydedilir?
  9. Yurt dışı aramaları nasıl yapılır?
  10. 960 Hangi Ülkenin telefon kodu?
  11. Cep telefonu numarası nasıl yazılır?
  12. GSM kodu nedir Türkiye?
  13. 444lü numaralar nasıl aranır?

Türkiye Almanya cep telefonu nasıl aranır?

Herhangi bir ülkeden Almanya'yı arayabilmek için Almanya'nın ülke telefon kodu olan “+49” tuşlanmalıdır.

GSM numarası nasıl yazılır?

Ulaşma kimliklerimizin yani gsm numaralarımızın başında "+" işareti ve ülkemizin kodu gelmekte ve daha sonra ise operatörümüzün kodu ile bizlere sunulan GSM numaramız gelmektedir.

Yurt dışından Türkiye nasıl aranır?

Ülke dışından ülkemizde bulunmakta olan bir telefonun aranması gerektiğinde bu numaralar numaranın başına getirilmesi gerekmektedir. Diğer bir tabirle de +9 getirilmesi gerekmektedir. Yani 55 55 numaralı telefon numarasını yurt dışından aramak için yapılması gereken başına 009 (+9) getirilmesidir.

+90 Telefon numarası nasıl yazılır?

Daha sonra ülke kodu girilir ve sonrasında 'sıfırsız' olmak üzere alan kodu ve numara çevrilir. + 90 216 555 55 55 yazılarak, Türkiye içi dahil dünyanın her yerinden bu numaraya ulaşılabilir. İşte bu nedenle, daha telefon numaralarını ilk kez kaydederken, +│90 Alan Kodu│Sıfırsız Numara olarak düzenlemelisiniz.

GSM Opr ne demek?

Açılımı “Global System for Mobile Communications” şeklinde olup anlamı “Mobil İletişim İçin Küresel Sistem” şeklindedir. Operatörler kullanıcılarına GSM numarası verir ve bu numaralar sayesinde iletişim gerçekleşir. Telefon numarası aslında GSM numarasıdır.

Yurtdışından 800 lü numara nasıl aranır?

0850 numara ile başlayan hatları aramak için Türkiye'de herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Ancak yurtdışına çıkıldığında 0850 numara konusunda operatörün aramalara açılması gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek adına ise kullanılan cihazın GSM operatörü üzerinden işlemler yapılabilmektedir.

Yurtdisindan musteri hizmetleri nasil aranir?

Yurt dışında her konuyla ilgili yurtdisinda@turkcell.com.tr adresine e-posta atabilir veya müşteri hizmetlerimizi (+905325320000) arayabilirsiniz.

Almanya telefon numarası nasıl kaydedilir?

Uluslararası telefon numaraları nasıl kaydedilir
  1. Telefon rehberinizi açın.
  2. Kişinin telefon numarasını yazarken ilk önce bir artı (+) simgesi koyun.
  3. Ülke kodunu yazın, ardından telefon numarasını eksiksiz olarak girin.

Yurt dışı aramaları nasıl yapılır?

Yurt Dışını Arama Yurt dışındayken diğer ülkelere yapılan aramalarda, "bulunduğunuz ülke uluslararası çıkış kodu-aradığınız ülke kodu-aradığınız şebeke kodu-numara" tuşlanarak yapılabilir. Yurt dışında bulunduğu ülkedeki operatörün kullanıcısını ararken, sadece GSM numarasını tuşlaması yeterlidir.

960 Hangi Ülkenin telefon kodu?

960, Asya kıtasında bulunan Maldiv Adaları'nın uluslararası telefon kodudur. Maldivler olarak da bilinen Maldiv Adaları, Hindistan'ın güneyinde yer alır ve isminden de anlaşıldığı gibi bir ada ülkesidir.

Cep telefonu numarası nasıl yazılır?

Kişinin telefon numarasını yazarken ilk önce bir artı (+) simgesi koyun. Ülke kodunu yazın, ardından telefon numarasını eksiksiz olarak girin. Not: Ülke kodu, başka bir ülkeyi telefonla arayabilmek için kişinin kendi ülkesine ait telefon numarasından önce girilmesi gereken sayısal bir ön koddur.

GSM kodu nedir Türkiye?

Yani Türkiye telefon kodu 090. Ancak GSM numaralarını ararken, 00 yerine + ifadesini kullanabilirsiniz.

444lü numaralar nasıl aranır?

Şehirler arası alan kodu tuşlamadan, şehir içi gibi aranırsınız. 444'lü numaralar ile Türkiye'nin her yerinden GSM de dahil olacak şekilde sadece 7 hane (444 XX XX şeklinde) tuşlayarak aranırsınız.