Kar zarar zıt anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Kar zarar zıt anlamlı mı?
  2. Öncelik zıt anlamlısı nedir?
  3. Zarar kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?
  4. Evetin zıt anlamlısı nedir?
  5. Önce ve Sonra zıt mı?
  6. Ilk kelimesinin zıt anlamlısı ne?
  7. Iyi kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  8. En ve boy zıt mı?
  9. Karşıt anlamlı sözcükler ne demek?
  10. Karşıt anlam nasıl olur?

Kar zarar zıt anlamlı mı?

Kar kelimesinin zıt anlamı olarak en kullanılan ve en bilinen zarar kelimesidir. Bu kelimenin yanı sıra ziyan ve cereme kelimeleri de karın zıt anlamlısı olarak biliniyor.

Öncelik zıt anlamlısı nedir?

Önce kelimesinin zıt anlamı; sonra kelimesidir. Önce kelimesi ilk olan her şeyi ifade ederken, sonra kelimesi ise ilklerin devamını ifade eder. Kelimelerin bir arada kullanıldığı örnek cümle ise aşağıdaki gibi olacaktır; - Önce kardeşi, sonra kendisi gelip bağırmaya başlamıştı.

Zarar kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?

Zarar kelimesinin zıt anlamlısı yarar sözcüğüdür. Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere "Zıt Anlamlı Kelimeler" veya "Karşıt Anlamlı Kelimeler" denir. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır.

Evetin zıt anlamlısı nedir?

1. edat “Yok, öyle değil, olmaz” anlamlarında onamama, inkâr bildiren bir söz: Para var mı? -Hayır. -Yorgun musunuz? -Hayır.

Önce ve Sonra zıt mı?

Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir. Sonra kelimesinin zıt anlamlısı hemen, şimdi, önce ve ilkin kelimeleridir.

Ilk kelimesinin zıt anlamlısı ne?

İlk kelimesinin zıt anlamı olan kelime; son kelimesidir. İlk ve son kelimeleri birbirinin zıttı olarak belirtilmiştir. İlk kelimesi; belli bir şeyin başlangıcını, son kelimesi ise; belli bir şeyin bitişini ifade eder.

Iyi kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

İyi kelimesinin zıt anlamlıları ise; kötü, berbat, bed, habis, fena olarak belirtilmiştir. İyi ile kötü en çok bilinen zıt anlamlardır.

En ve boy zıt mı?

Enin karşıt anlamı olan kelime boy dur. Bir ölçü birimi kullanmak için söylendiğinde en kelimesine boy kelimesi karşılık gelmektedir. En kelimesinin diğer kullanımın da ise çokluk belirtmek için kullanımı söz konusu olmaktadır.

Karşıt anlamlı sözcükler ne demek?

Karşıt (Zıt) Anlamlı Sözcükler: Anlamca birbiriyle çelişen, birbirinin karşıtı olan sözcüklere “zıt anlamlı sözcükler” denir.
  • Örnek: Güzel-çirkin, dar-geniş, hızlı-yavaş
  • CEVAP D: Ağlarım hatıra geldikçe gülüştüklerimiz. ...
  • Örnek: ak: (I) Beyaz renk (II) Akmak eylemi. ...
  • CEVAP C: Boya, saç dal, boz sözcüklerinin sesteşi vardır.
Daha fazla öğe...

Karşıt anlam nasıl olur?

Zıt Anlam Nedir? Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere “Zıt Anlamlı Kelimeler” veya "Karşıt Anlamlı Kelimeler" denir. Her kelimenin zıt anlamı yoktur. Fiillerin ve bazı sıfatların olumlu-olumsuz biçimleri zıtlık oluşturmaz.