Engel kelimesinin eş anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Engel kelimesinin eş anlamı ne?
  2. Elverisli eş anlamlısı nedir?
  3. Kibar kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Meşhur kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Yanlışlığın eş anlamlısı ne?
  6. Masrafın eş anlamlısı ne?

Engel kelimesinin eş anlamı ne?

Çetin, güçlük ve handikap sözcükleri engel sözcüğünün yerine tercih edilebilecek kelime türleridir.

Elverisli eş anlamlısı nedir?

Elverişli kelimesinin eş anlamlısı nedir 6 adet karşılığı bulunmaktadır. Elverişli ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Elverişli sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler makul, mantıklı, mutabık, müsait, uygun ve yaraşır sözcükleridir.

Kibar kelimesinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeler anlamca birbirinin aynısı olan anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Eş anlamlı kelimeler yerine anlamdaş kelimeler de denilebilmektedir. Kibar kelimesinin eş anlamlısı efendi, görgülü sözcükleridir.

Meşhur kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Meşhur kelimesinin eş anlamı olan sözcükler konusunda detaylar. Herkes tarafından bilinen ve çok tanınmış, yaygın olan durum veya kişi adına meşhur kelimesi kullanılmaktadır. Gündelik yaşamda çok sık kullanılan bu kelime için TDK'ya göre, 'ünlü' sözcüğü eş anlamlı olarak değerlendirilebilir.

Yanlışlığın eş anlamlısı ne?

Hata ve hatalı kelimeleri cümle içerisinde yanlış sözcüğünün yerine kullanılabilir.

Masrafın eş anlamlısı ne?

Masraf sözcüğünün 4 adet eş anlamı karşılığı bulunmaktadır. Masraf ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Masraf sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler gider, harcama, harç ve sarfiyat sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.