Ücretsiz kredi notumu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Ücretsiz kredi notumu nasıl öğrenebilirim?
  2. E devletten Findex raporu nasıl alınır?
  3. Banka puanımı nasıl öğrenebilirim?
  4. Risk Merkezi raporu nedir ne işe yarar?
  5. Risk Merkezi Rapor ücreti nasıl ödenir?

Ücretsiz kredi notumu nasıl öğrenebilirim?

E- devlet dışında hiçbir yerden ücretsiz kredi notu sorgulamak mümkün değildir. Kredi notunun öğrenilebileceği iki yöntem ise şunlardır: Findeks ile kredi notu öğrenilir. Findeks, Kredi Kayıt Bürosuna ait bir markadır.

E devletten Findex raporu nasıl alınır?

e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Arama kısmın “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” yazarak ilgili hizmete giriş yapın. Karşınıza gelen ekrandan ihtiyacınıza uygun olarak “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” veya “Çek Bilgileri” raporlarından birini tercih edin.

Banka puanımı nasıl öğrenebilirim?

Bankalar aracılığıyla notunuzu öğrenmenin iki yolu bulunmaktadır. Banka şubesinden notunuzu öğrenmek istiyorsanız, şubeden bunu rica edebilir ya da kredi başvurusu yaptığınızda öğrenebilirsiniz. Eğer şubeye gitmeden halletmek istiyorum diyorsanız, internet bankacılığını kullanabilirsiniz.

Risk Merkezi raporu nedir ne işe yarar?

Risk Merkezi üyesi banka ve banka dışı finansal kuruluşlardan kullanılan kredilerin limit ve borç bilgilerinin yer aldığı raporlardır.

Risk Merkezi Rapor ücreti nasıl ödenir?

Risk Merkezi Raporu bedelini, formu doldurduktan sonra ekranda karşınıza çıkan başvuru referans numarasıyla veya T.C. kimlik numaranızla veya vergi kimlik numaranızla birlikte, www.riskmerkezi.org adresinde yer alan banka şubelerinden birine yatırabilirsiniz.