Allah'ın isimlerinin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Allah'ın isimlerinin anlamı ne?
  2. Allah'ın 99 isminden biri mi?
  3. Allah ımızın isimleri nelerdir?
  4. Tevatür dini anlamı nedir?
  5. Ya Vedud ne için okunur?
  6. Ya Vedud ne ise yarar?

Allah'ın isimlerinin anlamı ne?

Esmaül Hüsna Allah'ın (C.C) İsimleri ve Anlamları 1- Allah(C.C.): Bütün eksikliklerden uzak, eşi benzeri bulunmayan, bütün isimleri kapsayan tek isim, tek ilah. İsimlerin sultanı. 2- Er-Rahmân: "Dünyadaki bütün yaratılmışlara merhamet eden." 3- Er-Rahîm: "Ahirette, müminlere sonsuz ihsanda, lütufta ve ikramda bulunan."

Allah'ın 99 isminden biri mi?

Esmaül Hüsna, Allah'ın 99 ismi için ifade edilen tabirdir. İsmin çoğulu olan esma ile ''güzel, en güzel'' anlamına gelen Hüsna kelimelerinden oluşmuştur. Sadece Kur'an-ı Kerim'de geçen ilahi isimler 100'den fazla olsa da Esmaül Hüsna tabiri daha çok aşağıda yer alan 99 ismi kapsamaktadır.

Allah ımızın isimleri nelerdir?

Allah'ın 99 ismi ve kısaca anlamı aşağıdaki gibidir:
  • Allah,
  • Rahman (esirgeyen),
  • Rahim (bağışlayan),
  • Melik (buyrukları tutulan),
  • Kuddus (noksanlıklardan arınmış),
  • Selam (yarattıklarını selamette kılan),
  • Mü'min (inananları güvenlikte kılan),
  • Müheymin (hükmü altına alan),
Daha fazla öğe...

Tevatür dini anlamı nedir?

Tevatür veya Mütevatir, Arapça kökenli bir kelime olan tevatür bir haberin ağızdan ağıza yayılması, yaygın söylenti. Dini metinlerde bir haberi, yalan olarak söylenmiş bir söz üzerine birleşmeleri mümkün olmayan ve her zaman kendilerine güvenilen kimselerin bildirmeleri.

Ya Vedud ne için okunur?

El-Vedud, Allah kendisine itaat eden, kendisini çok seven kullarını da çok seven ve sevilmeye tek layık olandır manasını içerir. El-Vedud Esması ebced değeri ve zikir adeti 20 olan bir esmadır. ... El-Vedud esmasının zikrine her gün devam eden kimse etrafında pek sevilen bir kişi olur.

Ya Vedud ne ise yarar?

Ya Vedud Celle Celalühü” ismi şerifini okuyan kimse, çevresindekilerden saygı görür ve onlara laf geçirebilir. El Vedud zikrine devam eden kişilerin kalbi nurlanır ve iç huzura kavuşur. Her gün “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur.