Pasaport olmadan hangi ülkelere gidebilirim?

İçindekiler:

  1. Pasaport olmadan hangi ülkelere gidebilirim?
  2. Hangi ülkeye sadece kimlikle gidilir?
  3. Tiflis pasaport gerekli mi?
  4. Azerbaycan pasaportsuz gidilir mi?
  5. Bulgaristan pasaportsuz gidilir mi?
  6. Arnavutluğa kimlikle gidilir mi?
  7. Alman pasaportu kaç ülkeye vizesiz?
  8. Gürcistan vatandaşı hangi ülkelere vizesiz gidebilir?
  9. Gürcistan'a gitmek icin ne lazim?
  10. Bulgaristan Türkiye vize istiyor mu?
  11. Moldova'ya kimlikle gidilir mi?
  12. Arnavutluk Türklere vize istiyor mu?
  13. Makedonya turklere vize uyguluyor mu?

Pasaport olmadan hangi ülkelere gidebilirim?

Türk vatandaşlarının kimlikle gidebileceği vizesiz ülkeler arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Gürcistan, Ukrayna, Moldova ve Azerbaycan bulunuyor.

Hangi ülkeye sadece kimlikle gidilir?

Artık pasaporta ihtiyaç duymadan yeni tip çipli kimliğinizle de ülkeye giriş yapabilirsiniz. Moldova ile birlikte pasaportsuz sadece kimlikle seyahat edilebilen ülke sayısı 4'e çıktı. Moldova, Gürcistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.

Tiflis pasaport gerekli mi?

Gürcistan. Pasaport gerekmeden kimlikle giriş yapılabilecek ülkelerden biri de Gürcistan'dır. ... Leziz yemekleri, doğal güzellikleri, ekonomik tatil alternatifleriyle ilgi çeken Gürcistan'da, Batum ve Tiflis ziyaret edilebilecek en güzel kentlerdendir.

Azerbaycan pasaportsuz gidilir mi?

Azerbaycan ile Türkiye vatandaşları doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan yalnızca yeni tip kimlik kartları ile yapabilecek. ... Karşılıklı olarak hem Türkiye hem Azerbaycan vatandaşları 90 günlük vize muafiyetinden yararlanarak ve faydalanarak iki ülke arasında giriş çıkış yapabilecekler.

Bulgaristan pasaportsuz gidilir mi?

Bulgaristan Türkiye'ye vize uygulayan ülkelerden biridir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri Bulgaristan vizesine tabidir. Kısa süreli olmak şartıyla Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu olanların ülkeye giriş yapabilmeleri için vize almalarına gerek yoktur.

Arnavutluğa kimlikle gidilir mi?

Arnavutluk Cumhuriyeti'ne Gitmek İçin Gerekli Evraklar Bu nedenle Arnavutluk cumhuriyetine giderken yanınızda sadece kimlik ve geçerlilik süresi olan bir pasaportunuzun bulunması yeterli olacaktır.

Alman pasaportu kaç ülkeye vizesiz?

Vize Kısıtlamaları Endeksi Raporu'na göre Almanya vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 189 ülkeye seyahat edebilirler.

Gürcistan vatandaşı hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları tarihinden itibaren 365 gün ikamet süreli Gürcistan'ı ziyaret etmeleri için vize almaları gerekmez:
  • Avrupa Birliği'nin tüm vatandaşları
  • Arnavutluk.
  • Andorra.
  • Antigua ve Barbuda.
  • Arjantin.
  • Ermenistan.
  • Avustralya.
  • Azerbaycan.
Daha fazla öğe...

Gürcistan'a gitmek icin ne lazim?

- Gürcistan'a giriş yapacak vatandaşlarımızın pasaport hamili olmaları gerekmemekte olup, T.C. Kimlik ile giriş hâlen mümkündür. - Vatandaşlarımızın şahsi araçlarını Gürcistan'a getirebilmeleri yine Kovid-19 pandemisi öncesi geçerli ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde mümkündür.

Bulgaristan Türkiye vize istiyor mu?

Bulgaristan Türkiye'ye vize uygulayan ülkelerden biridir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri Bulgaristan vizesine tabidir. Kısa süreli olmak şartıyla Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu olanların ülkeye giriş yapabilmeleri için vize almalarına gerek yoktur.

Moldova'ya kimlikle gidilir mi?

Türk vatandaşlarının kimlikle giriş yapabileceği ülkeler arasına 2019 yılında dâhil olan Moldova'da pasaport ve vizesiz, 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalınabilmektedir.

Arnavutluk Türklere vize istiyor mu?

Arnavutluk Vize İstiyor Mu? Arnavutluk Cumhuriyetine seyahat edecek olan Türk vatandaşları; Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu, Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport türlerinden herhangi birine sahip olması fark etmeden 180 gün içerisinde 90 gün süre ile vizeden muaftırlar.

Makedonya turklere vize uyguluyor mu?

Türk vatandaşları 180 gün içinde maksimum 90 gün kalacak şekilde planladıkları Makedonya ziyaretleri için vizeden muaf kabul edilir. Ancak daha uzun süreli seyahatler için, seyahat amacına uygun vize türüne başvuruda bulunmak gerekmektedir.