Gümrükten ne kadarlık ürün geçer?

İçindekiler:

  1. Gümrükten ne kadarlık ürün geçer?
  2. Gümrükte sınır kaç dolar?
  3. Yurtdışından kaç adet ürün getirilebilir?
  4. Kaç paraya kadar gümrük vergisi?
  5. Yurt dışından en fazla kaç telefon getirilebilir?
  6. Yolcu beraberinde ne getirebilir?
  7. Yurt dışından gelirken ne getirebilirim?
  8. Ürün gümrükte takılırsa ne olur?
  9. Yurt dışından gelen ürün gümrükte kaç gün bekler?

Gümrükten ne kadarlık ürün geçer?

Cevap: Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır.

Gümrükte sınır kaç dolar?

Yurt dışından Amazon, Ebay, Aliexpress, Alibaba gibi e-ticaret sitelerinden alınan ürünlerde 22 euro ve bunun dolar karşılığı olan yaklaşık 25 $ (dolar) ve üstü ise gümrük vergisi alınmaktadır. Ayrıca aldığınızı ürünler ticari miktar arz etmemelidir.

Yurtdışından kaç adet ürün getirilebilir?

Resmi Gazete'de yayınlanan (126'ncı madde) ve 14 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan karar kapsamında, aylık ürün sipariş etme limiti 5 olarak belirlendi. Yani yurt dışından bir ay içerisinde en fazla beş ürün satın almanıza izin veriliyor. Şirketler ise 5 adet numune siparişi verebilecek.

Kaç paraya kadar gümrük vergisi?

Söz konusu vergi oranları kişisel kullanıma mahsus kitaplar hariç diğer eşyanın; AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18 gümrük vergisi, diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 gümrük vergisi, eşyanın kişisel kullanıma mahsus kitap olması ve gönderimin 150 Avro'yu aşması halinde ise ülke ayrımı olmaksızın %8 ...

Yurt dışından en fazla kaç telefon getirilebilir?

tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye'ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.

Yolcu beraberinde ne getirebilir?

Yolcu Beraberi Eşya, Muafiyet ve Limitleri
  • TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ 1- Sigaralar 600 adet. ...
  • ALKOLLÜ ÜRÜNLER. 1- Alkol derecesi % 22'yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt. ...
  • KOZMETİK ÜRÜNLER. 600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.
  • GIDA ÜRÜNLERİ

Yurt dışından gelirken ne getirebilirim?

Yurt dışından getirilebilecek spor, müzik ve oyun aletleri neler?
  • Motorsuz şişirme bot.
  • Dalgıç takımı
  • Kamp çadırı
  • 1 çift yüzme paleti.
  • Yelken tertibatlı sörf.
  • Golf malzemesi(golf aracı dâhil değildir)
  • Kişisel kullanım için diğer spor aleti ve giysileri(deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç)

Ürün gümrükte takılırsa ne olur?

Aldığınız ürün 75 eurodan pahalı olduğu için gümrüğe takılmışsa muayene memuru tarafından gümrük vergisi hesaplanır ve bu tutarı vergi dairesine gümrük vergisi olarak ödersiniz. Vergiyi ödediğinizi gösteren dekontu gümrük muayene memuruna beyan ettikten sonra ürününüzü alabilirsiniz.

Yurt dışından gelen ürün gümrükte kaç gün bekler?

Eğer, ürünün gümrüksüz olduğu düşünülürse doğrudan adresinize gönderilmek üzere postalanır ve muhtemelen 3-4 günde paketinize kavuşursunuz. Şayet, ürünün gümrük işlemleri varsa veya ürünün gümrüklü olduğu düşünülüyorsa bulunduğunuz ildeki Gümrük Müdürlüğü'ne sevk edilir.