Holterde neye bakılır?

İçindekiler:

  1. Holterde neye bakılır?
  2. Holter cihazı neyi ölçer?
  3. Tansiyon Holter cihazı kaç dakikada bir ölçer?
  4. 24 saatlik EKG nasıl çekilir?

Holterde neye bakılır?

Holter, kalp ritimlerindeki bozukluğu ölçen bir cihazdır. 24 saat boyunca takılı kalarak hastanın tansiyon ve kalp ritimlerini takip eden holter cihazı, jel ile vücuda tutturulmaktadır. Ritim ölçen holter cihazı hastanın dış vücut yüzeyine genelde 24 saat süreyle bağlanır.

Holter cihazı neyi ölçer?

Holter hangi hastalıklarda kullanılır? Holter cihazı kalple ilgili tanı koyan önemli bir cihazdır. Tansiyon Holter ve Ritim Holter olarak ikiye ayrılmaktadır. Ritim Holter, kalp ritminin genellikle genelde 24 saat bazen de daha uzun süreyle EKG kaydının alınması sağlamaktadır.

Tansiyon Holter cihazı kaç dakikada bir ölçer?

Tansiyon Holter manşon (kola sarılan kılıf) ve ölçülen değerleri hafızada tutan bir kontrol cihazı olmak üzere iki parçadan oluşur. Cihaz gereken miktar ve sıklıkta tansiyon ölçmeye programlanır (gece uyku sırasında 60 dk da, gündüz uyanık olunan zaman diliminde 30 dk da bir olacak şekilde ölçüm programlaması yapılır).

24 saatlik EKG nasıl çekilir?

Üç adet kabloyla hastanın vücuduna yapıştırılan elektrodlar yoluyla kayıt alır. Bu cihazın farkı, kalp ritmini sürekli izlemesi ancak sadece komut verildiğinde kayıt almasıdır. Hasta, yakınması olduğunda cihazın üzerindeki küçük bir düğmeye basarak o sıradaki kalp ritmini cihaza kaydedilmesini sağlar.