Tup mide ameliyati olanlar ne yiyebilir?

İçindekiler:

  1. Tup mide ameliyati olanlar ne yiyebilir?
  2. Tüp mide ameliyatı sonrası neler yasak?
  3. Ameliyat sonrası hangi çorba?
  4. Püre döneminde ne yenir?
  5. Mide ameliyatında kaç kilo verilir?
  6. Mide küçültme ameliyatı kilo sınırı nedir?
  7. Tüp mide ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?
  8. Tüp mide ameliyatı sonrası karpuz ne zaman yenir?
  9. Ameliyat olan hasta ne yemeli?
  10. Mide ameliyatından kaç gün sonra yemek yenir?
  11. Püre döneminde hangi meyveler yenir?
  12. Tüp mide ameliyatında 1 haftada kaç kilo verilir?
  13. Tüp mide ameliyatı icin kac kilo olmak gerekir?

Tup mide ameliyati olanlar ne yiyebilir?

Tüp mide ameliyatı sonrası püre diyet döneminde sıvı beslenme döneminde tüketilebilen tüm sıvı gıdalara yer verilebilir. Sıvı diyetteki gıdalara ek olarak çok pişmemiş yumurta, meyveler, peynir, bebek mamaları, kılçıksız balık etleri, çay, pişmiş sebze ve diğer yağsız protein kaynakları tercih edilebilir.

Tüp mide ameliyatı sonrası neler yasak?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yasaklar Asitli ve gazlı içecekler tüketilmemelidir. Alkol kullanılmamalıdır. Çok soğuk ya da çok sıcak içecek ve yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Çok baharatlı ve acılı gıdalar tercih edilmemelidir.

Ameliyat sonrası hangi çorba?

Taburcu sonrası 1-2. haftalarda sıvı kıvamdaki püre şeklindeki besinlerle besleneceksiniz. ( Domates, yayla,tarhana çorbası, yoğurt vb.) 3. hafta daha koyu kıvamlı püreler yiyebilirsiniz.( Ezogelin çorbası, patates-kabak püresi, az pişmiş yumurta, beyaz peynir, muhallebi vb.)

Püre döneminde ne yenir?

Püre diyet döneminde sabah kahvaltıda yumurta ve peynirle başlanılabilir. Yumurta ve peynir yumuşak olduğu için çatalla ezilerek tüketilebilir ve ya blenderdan geçirilebilir. Öğlen ve akşam yemeklerinde blenderize edilmiş tavuk, balık, hindi, gaz yapmayan sebzelerin püresi tüketilebilir.

Mide ameliyatında kaç kilo verilir?

Tüp Mide Ameliyatı, etkili ve kalıcı bir obezite cerrahisi yöntemidir. Tüp Mide ameliyatı ile fazla kilonuzun yaklaşık % 75'i ve üzerini verebilirsiniz. Örneğin 160 cm boyunda ve 100 kilo bir kişi, ortalama 39 kg/m2 vücut kitle indeksine sahiptir. Tüp Mide ameliyatı ile ortalama 35-40 kg vermesi hedeflenir.

Mide küçültme ameliyatı kilo sınırı nedir?

Tüp mide ameliyatı olanlar aşağıdaki şartları taşımak zorunda: Vücut kitle indeksi 40 kg/m²'nin üzerinde (morbid obez yani ileri derecede obez) olanlar.

Tüp mide ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

Operasyondan 2 hafta süreyle cinsel ilişkiye girilmemelidir. Operasyondan sonra bir ay boyunca araba kullanmamanız gerekmektedir. Operasyondan sonra 2 ay alkol alınmamalı, sonrası için ise; doktor onayı alınmalıdır. Operasyondan sonra 2 ay boyunca ağır ve zorlayıcı fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Tüp mide ameliyatı sonrası karpuz ne zaman yenir?

Tüp mide ameliyatı sonrası meyve Portakal, mandalina ve greyfurt midede takılmalara sebep olduğu için ilk 2 ay tüketilmemelidir. Onun dışındaki meyveler ilk 10 gün sadece suyu, 10. günden sonra püresi ve 1. aydan sonra kendisi tüketilebilir.

Ameliyat olan hasta ne yemeli?

Ameliyat sonrası 1-4 Hafta; Sulu yumuşak ve püre tarzı gıdalar (çorba, yoğurt, sebze yemekleri, rafadan yumurta, meyve püresi), ızgara veya fırında balık. Ameliyat sonrası 1-3 ay; +güveç (sebze+et), kebap, haşlama et, tavuk, pişmiş sebzeler, fasulye ve baklagiller.

Mide ameliyatından kaç gün sonra yemek yenir?

Yaklaşık olarak ameliyattan 3 gün sonra, berrak sulu gıdalara (Çay, su, komposto, elma suyu, et suyu vb) başlanır. Hasta bu gıdaları tolere ettiğinde 5.-6. gün ilave olarak çorba, yoğurt bisküvi+beyaz peynir ilave edilir. Hasta bu gıdaları sık aralıklarla azar azar ve sık aralıklarla almalıdır.

Püre döneminde hangi meyveler yenir?

Ana öğünlerde süt, yoğurt, kefir, ayran, proteini artırılmış süt/yoğurtlar ve portakal, mandalina, greyfurt gibi asitli meyveler haricindeki meyvelerin püreleri tüketilebilir.

Tüp mide ameliyatında 1 haftada kaç kilo verilir?

Bu sayı altı ay sonra yüzde 50'ye yükseliyor – bu da beklenen kilo kaybının haftada yaklaşık bir ila iki kilo civarı olduğu anlamına geliyor. 12 ay sonra fazla kiloların yüzde 60'ına kadar kaybedilir. 18 ay sonra, toplam aşırı kilo yüzdesi yüzde 70 ila 80'e ulaşabilir.

Tüp mide ameliyatı icin kac kilo olmak gerekir?

Tüp mide ameliyatı olanlar aşağıdaki şartları taşımak zorunda: Vücut kitle indeksi 40 kg/m²'nin üzerinde (morbid obez yani ileri derecede obez) olanlar.