Ella 30 mg ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Ella 30 mg ne için kullanılır?
  2. Ella içtikten sonra ne olur?
  3. Ertesi gün hapı içtikten sonra ne olur?
  4. Ertesi gün hapı içtikten sonra ilişkiye girilir mi?
  5. Ertesi gün hapı adet gecikmesi kaç gün?

Ella 30 mg ne için kullanılır?

Bunun için hem yumurtanın rahme tutunmasına engel olan hem de döllenmesini zorlaştıran bu haplar, temel olarak cinsel saldırı, kondom yırtılması veya korunmanın unutulması gibi acil vakalarda gebelik önleyici olarak kullanılır.

Ella içtikten sonra ne olur?

Ertesi gün hapları genellikle kullananlar tarafından iyi tolere edilmektedir. En sık görülebilecek yan etkiler; göğüslerde hassasiyet, bulantı, karın ağrısı, başağrısı, halsizlik ve baş dönmesidir. Ertesi gün hapı kullanımdan sonra geçici olarak adet düzensizliğine veya lekenme tarzında kanamalara yol açabilir.

Ertesi gün hapı içtikten sonra ne olur?

Mide bulantısı, ara kanamalar, karın ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, baş ağrısı, göğüslerde hassasiyet gibi yan etkiler, ertesi gün hapı kullanımı ardından 3 gün boyunca görülebilir. Adet düzensizliği ise bir ay ya da bir kaç ay sürebilir.

Ertesi gün hapı içtikten sonra ilişkiye girilir mi?

Ertesi gün hapı yumurtlamayı erteleyerek etki gösterir ve gebeliği oluşmadan önce önler. Ertesi gün hapı aldıktan sonra da etkisi devam edeceği için korunmasız cinsel ilişkiye girebilirim. YANLIŞ Kesinlikle Hayır!... Ertesi gün haplarının amacı, korunmasız ilişki sonrasında gebeliği engellemekdir.

Ertesi gün hapı adet gecikmesi kaç gün?

Ertesi gün hapı kullanmanız durumunda adetiniz bir haftaya kadar gecikebilir. Ertesi gün hapı aldıktan sonra 3-4 hafta içerisinde adet görmezseniz, gebelik testi yapmanız faydalı olacaktır. Ertesi gün hapları adet döngünüzü etkileyebileceği için adetiniz gecikebileceği gibi erken de gelebilir.