Karanfil ağacı Türkiye'de yetişir mi?

İçindekiler:

  1. Karanfil ağacı Türkiye'de yetişir mi?
  2. Karanfil agaci nerede yetişir?
  3. Karanfil bitkisi nasil yetistirilir?
  4. Yabani karanfil nerede yetişir?
  5. Karanfil ağacının neresi kurutulduğunda baharat olur?
  6. Çin karanfili nasıl yetiştirilir?
  7. Karanfil kaç yıllık bitkidir?
  8. Karanfil balkonda yetişir mi?
  9. Karanfil saksıda yetişir mi?
  10. Karanfil çiçeği bahçede yetişir mi?
  11. Karanfil fidesi ne zaman dikilir?
  12. Karanfilin ağacı nasıl olur?
  13. Karanfil ekim zamanı ne zaman?
  14. Karanfil kışa dayanıklı mı?
  15. Karanfil tek yıllık mı?
  16. Karanfil neden sararır?

Karanfil ağacı Türkiye'de yetişir mi?

Endonezya kökenli bir ağaç olan karanfil ağacı çoğunlukla Güney Asya ve Afrika kıtasında da yetişiyor. Hint Okyanusu etrafındaki adalarda da yetişen karanfil ağacı Türkiye genelinde Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetiştiriliyor.

Karanfil agaci nerede yetişir?

Karanfil, Endonezya kökenli ve yalnızca Doğu Afrika ile Güney Asya'nın belirli bölgelerinde yetişiyor. Bugün dünyanın en yaşlı karanfil ağacının Endonezya'nın ünlü baharat adası Ternate'de bulunduğu söyleniyor.

Karanfil bitkisi nasil yetistirilir?

Açık havada yetiştirilmeye daha müsait bir bitki olsa da evlerde de yetiştirilebilir. Bu durumda günün en azından günün 5'te birinde güneş alabilmelidir. Yeterince ışık almayan karanfillerin gelişimi yavaş olabilir. Ancak ışık çok almasına rağmen sıcaklık da haddinden fazlaysa çiçek verimi düşecektir.

Yabani karanfil nerede yetişir?

İki yıllık bir bitki türü olan bu çiçeğin ana vatanı ise Doğu ve Kuzey Afrika'dır.

Karanfil ağacının neresi kurutulduğunda baharat olur?

Aynı zamanda Hindistan ve Sri Lanka'da yetiştirilir. Çiçek tohumları başlangıçta soluk renklidir ve dereceli olarak yeşile dönüşürler. Karanfiller boy uzunluğu 1.5–2.0 cm iken hasat edilirler. Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilen baharat, odunumsu, siyah renkli ve güzel kokuludur.

Çin karanfili nasıl yetiştirilir?

Çin karanfili tohumları ile çoğalan bir bitkidir. Tohumları gübreli ve temiz bir toprağa ekilmeli ve bu toprak çok kuru ya da çok ıslak olmamalıdır. Nemli bir toprağa ekilmeli ve güneş ışığı alan bir bölgede çıkması beklenmelidir. Çin karanfili tohumu ilk bahar aylarının başında yanı mart – nisan gibi ekilebilir.

Karanfil kaç yıllık bitkidir?

İki yıllık ya da bir yıllık olan Çin karanfili (Diantus sinensis) çok değişik çiçekli bir bitkidir. İki yıllık ya da çok yıllık bir karanfil türü olan hüsnüyusuf olarak da bilinen (Diantus barbatus) sap ucunda şemsiye biçimde toplu küçük çiçekler açan bir türdür.

Karanfil balkonda yetişir mi?

Sadece bahçelerinizde değil, saksılar içinde balkonlarınızda da yetiştirebilirsiniz. Güzel kokulu karanfil çiçekleri, parfüm sektöründe de sıkça kullanılır. Karanfilden, öğütülerek baharat olarak da yararlanılır. Humusça zengin, kumlu ve geçirgen topraklarda sağlıklı gelişim gösterir.

Karanfil saksıda yetişir mi?

Toprağı humus ile beslerseniz çiçekleriniz de daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde yetişir. Karanfilin yetiştirildiği saksıda kesinlikle drenaj deliği olmalı. Eğer saksı drenaj delikli olmazsa su akıp gidemez ve bu çiçeğin köklerinin çürümesine sebep olabilir.

Karanfil çiçeği bahçede yetişir mi?

Aynı zamanda kesme çiçek olarak da sıkça kullanılır. Seralarda yetiştirilen türleri her mevsim çiçek açar. Bahçede yer örtücü, her dem yeşil bitkilerin arasında sınır bitkisi olarak ya da kaya bahçelerinde görmek mümkündür. Sadece bahçelerinizde değil, saksılar içinde balkonlarınızda da yetiştirebilirsiniz.

Karanfil fidesi ne zaman dikilir?

Karanfil bitkisi özellikle sıcak ve ılıman yerlerde daha kolay yetişmektedir. Sıcağı sevmesi sebebi ile özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tohumu ekmek gerekmektedir. Özellikle Nisan ayında ekilmesi iyi sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

Karanfilin ağacı nasıl olur?

Botanik Bilgi : Mersingiller familyasındandır. Yağmurlu sıcak ayların hakim olduğu bir iklimde yetiştiğinden sürekli yeşildir. Karanfil ağacının boyu 10-20 metre uzunluğundadır. Yaprakları eliptik veya geniş mızrak şeklinde, kenarları düz, derimsi, karşılıklı olarak dizilmiş olup 2-3cm uzunluğunda bir sapa sahiptir.

Karanfil ekim zamanı ne zaman?

Karanfil bitkisi özellikle sıcak ve ılıman yerlerde daha kolay yetişmektedir. Sıcağı sevmesi sebebi ile özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tohumu ekmek gerekmektedir. Özellikle Nisan ayında ekilmesi iyi sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

Karanfil kışa dayanıklı mı?

Kış aylarında ise karanfil türüne göre -40 derece sıcaklığa kadar direnç gösterebiliyor. Ancak bu türler genellikle özel olduğu için evlerdeki karanfillerin buna dayanması imkansız o yüzden kışın minimum 9 derece sıcaklığa sahip ortamlarda karanfil bakımı yapılabilir.

Karanfil tek yıllık mı?

Karanfil çiçeği, çok yıllık veya iki senelik bir şekilde yetiştirilebilir. Karanfil çiçeğinin türlerine göre görünümü de oldukça farklıdır. Genel olarak renkleri; mor, pembe, beyaz ve kırmızı şeklinde sıralanabilir. İnce saçaklı taç yaprakları ve zarif çiçekleriyle görünümü eşsizdir.

Karanfil neden sararır?

Hastalığın ilk belirtileri bitkinin normal rengini kaybederek matlaşması ve bunu takibende sararması şeklindedir. Kırmızı açan karanfilde ise alt yapraklar kırmızımtırak bir renk alır. Bir iletim dokusu hastalığı olan Fusarium solgunluk etmeni bitkiyi topraktan enfekte eder.