2021 YKS 2 tercihler ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2021 YKS 2 tercihler ne zaman?
  2. Ek tercihler ne zaman yapılacak?
  3. Tercihler ne zaman başlıyor?
  4. Tercih yapmadan ek tercih yapabilir mi?
  5. YKS tercihleri ne zaman?
  6. Üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra ek tercih yapılır mı?

2021 YKS 2 tercihler ne zaman?

Halis Aygün, 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Ek Yerleştirme Kılavuzu'nun yayımlandığını bildirdi. Aygün, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, tercihlerin 20-23 Eylül'de kurumun internet sitesi ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabileceğini belirtti.

Ek tercihler ne zaman yapılacak?

YKS ek yerleştirme tercihleri, 20- tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak.

Tercihler ne zaman başlıyor?

2020 yılında YKS ek tercihleri 17- tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl 2021-YKS Ek yerleştirme başvuruları 20-23 Eylül arasında alınacak. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

Tercih yapmadan ek tercih yapabilir mi?

Tercih işlemlerini kaçıran adaylar veya herhangi bir nedenle yapmayanlar ek yerleştirmeler için tercih yapabilir. Ek yerleştirmeye başvurabilmek için YKS'de ilk yerleştirmede hiçbir lisans/önlisans programına yerleşmemiş olan adaylar yararlanabilmektedir.

YKS tercihleri ne zaman?

YKS'ye giren adaylar, tercih işlemlerini 5-20 Ağustos tarihlerinde 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre, vatandaşlık numaraları ve şifreleriyle "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapabilecek.

Üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra ek tercih yapılır mı?

Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.