Azerbaycan kac tane il var?

İçindekiler:

  1. Azerbaycan kac tane il var?
  2. Azerbaycan'ın en güzel şehri neresi?
  3. Azerbaycan'da kaç bölge var?
  4. Azerbaycan hangi şehir?
  5. Azerbaycan gezilir mi?
  6. Azerbaycan'a en yakın Türkiye ili hangisi?
  7. Azerbaycan hangi ülkeye bağlı?
  8. 1 ekmek kaç manat?
  9. Azerbaycan asgari ucret kac manat?

Azerbaycan kac tane il var?

Azerbaycan'da 77 tane şehir bulunmaktadır. Azerbaycan'ın başkenti Bakü ülkenin en büyük şehridir. Azerbaycan'da 11 şehir, başkent Bakü de dahil, büyükşehir statüsündedir.

Azerbaycan'ın en güzel şehri neresi?

Bakü'den 182 km uzaklıkta olan Qusar da Azerbaycan'ın en güzel ve kadim şehirlerinden biridir. Hem kışın, hem yazın gidilebilinecek Qusar, tarihi yerleriyle ve muhteşem doğasıyla dikkat çekiyor. Qusar denince akla gelen ilk yerlerden biri, yüksekliği 4243 m olan Şahdağ ve Şahdağ Turizm Merkezi'dir.

Azerbaycan'da kaç bölge var?

Azerbaycan coğrafyası
BölgeKafkasya
Koordinatlar40°30′K 47°30′D
Yüzölçümü119. sırada 86,600 km2
Kıyı şeridi0 km (kara ile çevrili)
7 satır daha

Azerbaycan hangi şehir?

Azerbaycan
Azerbaycan Azərbaycan Respublikası Azerbaycan Cumhuriyeti
Bayrak Arma
Millî marş Azərbaycan marşı
Azerbaycan koyu yeşille; Azerbaycan'ın kontrolü dışındaki bölgeler açık yeşille gösterilmiştir.
Başkent ve en büyük şehirBakü 40°25′K 49°50′D
38 satır daha

Azerbaycan gezilir mi?

Türkiye'nin en kadim dostu, kardeş ülke Azerbaycan, Asya'nın Avrupa'ya açıldığı kapılar üzerinde Kafkasya toparkları üzerinde yer alıyor. Sert iklimi kadar kent yaşamı ve kültürel dokusu ile Azerbaycan gezilecek yerler listesinde bulunmayı hak ediyor.

Azerbaycan'a en yakın Türkiye ili hangisi?

Dilucu Sınır Kapısı, Iğdır ilinin en doğusunda yer alan Aralık ilçesinde bulunan Türkiye ile Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni birbirine bağlayan ve 1992'de hizmete açılan sınır kapısı.

Azerbaycan hangi ülkeye bağlı?

Azerbaycan Kafkasya'da en büyük nüfusa ve yüzölçümüne sahip ülkedir. Ülkenin yüzölçümü 86,6 bin km²'dir. Azerbaycan kuzeyde Rusya, kuzeybatıda Gürcistan, batıda Ermenistan, güneyde İran, güneybatıda Türkiye ile komşudur. Ülkenin doğusunda Hazar Denizi bulunmaktadır.

1 ekmek kaç manat?

Temel gıda ihtiyaçları arasında olan ekmek, su, kuru gıdaların fiyatları 30 qepik ile 5 manat arasında değişmektedir. Örneğin ekmek 40 qepik, su 1 – 1.6 manat, kuru gıdalar ise 1-5 manat arasında markasına, kilosuna ve alındığı yere göre değişmektedir.

Azerbaycan asgari ucret kac manat?

Peki, Azerbaycan'da asgari ücret kaç lira? Azerbaycan'da 2021 yılı itibariyle asgari ücret, lira 4 kuruş olarak çalışanlara ödeniyor. Türkiye'de ise asgari ücret 2021 yılı itibariyle TL seviyesinde bulunuyor. >>