YT nin açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. YT nin açılımı nedir?
  2. G notu ne anlama gelir?
  3. FD ortalama ile geçer mi?
  4. Staj harf notu G ne demek?
  5. Sınav notu G ne demek lise?
  6. FF ile kalınca Büte girilir mi?
  7. E okulda notlarda G harfi ne demek?
  8. E-okula g yazılırsa sınıfta kalınır mi?
  9. E okulda kopya yazarsa ne olur?
  10. E okulda sınava Girmeyenin yerine ne yazılacak?
  11. LGS sınavına girmeyenler ne yapacak?

YT nin açılımı nedir?

“You only live once” cümlesinin kısaltması olan bu dört harf, “Yalnızca bir kere yaşıyoruz” manasına geliyor.

G notu ne anlama gelir?

b) G (geçti) notu kredisiz derslerden veya sadece başarılı/başarısız şeklinde değerlendirilen derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. G notu ortalama hesaplarına katılmaz.

FD ortalama ile geçer mi?

Fd notu dersten derse değişebilmektedir. Bir öğrencinin vize ve final sınavı notlarının ortalaması alınır ve o derse ait sınıf ortalaması belirlenerek çan eğrisi hesaplanır. ... Bütünleme sınavı sonunda, bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o dersten başarısız sayılır.

Staj harf notu G ne demek?

1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. ... 3) (D) Devamsız: Derse devamsız öğrenciler için kullanılır. (D) notu ortalamaya FF olarak katılır.

Sınav notu G ne demek lise?

proje çalışmalarını teslim etmeme durumunda öğrenci sınav, proje ve performans notları bölümüne "G" (Girmedi/Getirmedi) yazılmalıdır.

FF ile kalınca Büte girilir mi?

Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez.

E okulda notlarda G harfi ne demek?

Eğer bir öğrenci okul başladığından beri okula gelmemişse bu öğrenci sürekli devamsız olarak adlandırılır. Bu öğrencinin sınavlarının karşılığına “G” yani girmedi yazmanın önemi yoktur. Çünkü hiç bir öğretmen not girişi yapmazsa e-okul sistemi öğrenciyi başarısız olarak adlandıracak ve karnesini çıkarmayacaktır.

E-okula g yazılırsa sınıfta kalınır mi?

E-okulda eğer bir notunuzda "G" yazıyorsa, o not "0" demektir. Sınav notunda G yazarsa, karnendeki ortalamanı çok düşürür. Bütün sınavlara girmeliyiz.

E okulda kopya yazarsa ne olur?

Sözlü notları hesaba katılmadan karnesine düşecek not; Kopya çekilen dersten yakalandığınız e-okula ''K'' ibaresi yazılır ve o dersten ''0'' (sıfır) almış olarak sayılırsınız.

E okulda sınava Girmeyenin yerine ne yazılacak?

sınavına özürsüz olarak girmediklerinden sıfır verilmiştir. gereğini bilgilerinize arz ederim" diye yazarak idareye bildirmeniz gerekiyor.

LGS sınavına girmeyenler ne yapacak?

İstediği okul türüne yerleşemeyen ya da yerleştiği okul türünü beğenmeyen öğrenciler için nakil veya ek yerleştirme süreçleri olacak. ... LGS'ye girmeyenler ise yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ve pansiyonlu okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapacak. Bu durumda da 10 okul tercih edebilecek.