3 Mart tarihinde ne oldu?

İçindekiler:

  1. 3 Mart tarihinde ne oldu?
  2. 3 Mart 2013 Ne oldu?
  3. 3 Mart 2013 Kim öldü?
  4. Müslüm Gürses nerede askerlik yaptı?
  5. Müslüm Gürses kürt mu?
  6. Müslüm Gürses Kürt mü Arap mı?
  7. Müslüm Gürses kimdir nerelidir?
  8. Müslüm Gürses nereli kürt mü?
  9. Müslüm Gürses Kaç tane şarkısı var nelerdir?
  10. Müslüm Gürses Kaç tane şarkısı var?
  11. Müslüm Gürses söz yazdı mı?
  12. Müslüm Gürses şarkılarını kim yazıyor?
  13. Müslüm Gürses'in kardeşine ne oldu?
  14. Müslüm Gürses menajeri bahtiyar kim?
  15. Müslüm Gürses Muhterem Nura tokat attı mı?
  16. Muhterem Nur ve Müslüm Gürses nasıl tanıştı?
  17. Müslüm Gürsesle Muhterem Nur arasında kaç yaş vardı?
  18. Muhterem Nur'un ilk eşi kimdir?
  19. Müslüm Gürses ve Muhterem Nur ne zaman evlendi?
  20. Müslüm Gürses resmi nikahı var mı?
  21. Müslüm Gürses kimlerle evlendi?

3 Mart tarihinde ne oldu?

3 MART DÜNYA KULAK VE İŞİTME GÜNÜ

3 Mart 2013 Ne oldu?

3 Mart 2013 Gerçek adı Müslüm Akbaş olan ve seslendirdiği arabesk müzik eserleriyle hayranlarınca "Müslüm Baba" diye anılan sanatçı Müslüm Gürses, by-pass ameliyatının ardından 4 ay yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede 60 yaşında hayatını kaybetti.

3 Mart 2013 Kim öldü?

Tarihte Bugün. Müslüm Gürses ya da gerçek adı ile Müslüm Akbaş (7 Mayıs 1953; Fıstıközü, Halfeti, Şanlıurfa - 3 Mart 2013, İstanbul), Türk şarkıcı.

Müslüm Gürses nerede askerlik yaptı?

1987-88 yılları arasında Amasya Orduevi'nde çavuş olarak askerliğini yapmış.

Müslüm Gürses kürt mu?

Gürses pek çok haberde “Türkmen asıllı” olarak geçse de, son dönemde özellikle hayatını kaybetmesinin ardından ailesinin Ermeni olduğuna, soykırım sürecinde Müslümanlaş(tırılan)lar arasında yer aldıklarına dair bir iddia gündeme geldi.

Müslüm Gürses Kürt mü Arap mı?

Doğduğu, Urfa-Fıstıközü bir Türkmen köyü. Adı önce Türkçe “Tisa” idi. Müslüm'ün soyu 1865'te iskan yoluyla köye yerleştirilen “Küçük Aşolar” (Akbaşlar).

Müslüm Gürses kimdir nerelidir?

Arabesk şarkılarının yanı sıra birçok filmde de başarıyla rol aldı. MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR? Doğum adıyla Müslüm Akbaş, 7 Mayıs 1953 tarihinde Fıstıközü, Halfeti, Şanlıurfa'da dünyaya geldi.

Müslüm Gürses nereli kürt mü?

Müslüm Gürses (Müslüm Akbaş, 5 Temmuz 1953; Fıstıközü, Halfeti, Şanlıurfa - 3 Mart 2013, İstanbul), arabesk ve Türk halk müziği sanatçısı. 7 Mayıs 1953'de Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi'nin Fıstıközü köyünde kerpiç bir evde dünyaya geldi.

Müslüm Gürses Kaç tane şarkısı var nelerdir?

MÜSLÜM GÜRSES'İN FİLMLERİ Askere gidince bir süre plaklarına ara veren usta sanatçı, döndüğünde İstanbul'a gelerek müzik yaşamına bıraktığı yerden devam etti. Palandöken firması ile 13, Bestefon ile 4, Hülya Plak ile 15 ve Çın Çın Plak ile 2 adet 45'lik plak doldurdu.

Müslüm Gürses Kaç tane şarkısı var?

44 yıllık kariyerinde 78 albüme imza attı Arabesk müziğinin ünlü isimlerinden Orhan Gencebay, Gürses ile ilgili verdiği bir röportajda, "Müslüm Baba kendine has biriydi.

Müslüm Gürses söz yazdı mı?

Müslüm Gürses'in çok yönlü sanatçılığı sadece sahnelerle sınırlı değil, aynı zamanda söz yazarlığı, beste çalışmaları, aktörlük gibi diğer sanat dallarında da iddialı işler ortaya koyar.

Müslüm Gürses şarkılarını kim yazıyor?

İstanbul. "Tanrım Beni Baştan Yarat", "Hangimiz Sevmedik", "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi", "Senden Vazgeçmem" ve "Seni Yakacaklar" gibi unutulmaz şarkılara sözleriyle hayat veren, şarkıcı, söz yazarı ve şair Tekintüre, 1953'te Adıyaman'ın Besni ilçesinde dünyaya geldi.

Müslüm Gürses'in kardeşine ne oldu?

2 kardeşi olan Müslüm Gürses'ın kız kardeşi Zeyno Akbaş babası tarafından 2 yaşında öldürülür erkek kardeşi Ahmet ise askerken firar eder ve askerler tarafından çatışmada öldürülür.

Müslüm Gürses menajeri bahtiyar kim?

Erkan Avcı 1 Ocak 1982'de Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Ünlü oyuncu Mimar Sinan Üniversitesi'ni bitirmiştir.

Müslüm Gürses Muhterem Nura tokat attı mı?

Anlatamayacağım kadar iyi bir insandı. Aramızda ne kıskançlık yüzünden kavga geçti, ne de ayrılmayı düşündük. 33 sene birbirimizi çok iyi anladık. Çünkü birbirimize arkadaş, karı-koca, anne-baba oluyorduk. Bana ne olacak bir tokat atmış, iki tokat atmış…

Muhterem Nur ve Müslüm Gürses nasıl tanıştı?

Müslüm Gürses ve Muhterem Nur'un yolu 1982'de kesişti. İkisi de Malatya'daki bir gazinoda sahne alacaktı. Aslında bu teklifi Gürses kabul etmeyecekti ama Muhterem Nur ismini görünce kabul etti.

Müslüm Gürsesle Muhterem Nur arasında kaç yaş vardı?

MUHTEREM NUR VE MÜSLÜM GÜRSES ARASINDAKİ YAŞ FARKI NEDİR? Muhterem Nur ile Müslüm Gürses arasındaki yaş farkı merak ediliyor. Muhterem Nur 1932 yılında, Müslüm Gürses ise 1953 yılında doğmuştur. İkilinin arasında yaş farkı 21'dir.

Muhterem Nur'un ilk eşi kimdir?

Evlilikleri : İlk evliliğini 1961 yılında gazeteci-aktör Işın Kaan ile yaptı, bu evlilik 1963 yılında boşanma ile bitmiştir. Bundan sonra çeşitli birliktelikleri olur ( Memduh Ün, Cihat Aşkın, Yılmaz Duru,Efkan Efekan, Ümit Utku onun hayatına giren ünlülerden bazıları.).

Müslüm Gürses ve Muhterem Nur ne zaman evlendi?

Muhterem Nur ikinci evliliğini gazeteci-aktör Işın Kaan ile yaptı ve 1963 yılında ayrıldı. 1986 yılında Müslüm Gürses ile evlendi.

Müslüm Gürses resmi nikahı var mı?

Müslüm filmi 26 Ekim'de vizyona girdi. ... Müslüm Gürses ile Muhterem Nur 5 Mayıs 1986'da Beykoz Evlendirme Memurluğu'nda gizlice nikah masasına oturdu.

Müslüm Gürses kimlerle evlendi?

Muhterem Nur, 31 Aralık 1932 yılında doğdu. Gerçek adı Aysel Kısa Akbaş olan Muhterem Nur, Türkiye'nin güçlü seslerinden biri olmasının yanı sıra onlarca sayıda sinema filminde de rol aldı. Muhterem Nur, 1986 yılında Müslüm Gürses ile evlendi.