Kan tahlillerini nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Kan tahlillerini nasıl öğrenebilirim?
  2. Sağlık ocağında kan testi sonucu ne zaman çıkar?
  3. Kan tahlil sonucu kaç günde çıkar?
  4. Ultrason sonuçlarını nasıl öğrenebilirim?
  5. Aile hekimliği kan tahlili yapıyor mu?
  6. Hemogram sonuçları ne kadar sürede çıkar?
  7. Tetkik sonuçlarında Kayıt No Nedir?
  8. E nabız tomografi sonucu nasıl öğrenilir?
  9. Sağlık ocaklarında kan tahlili hangi gün yapılıyor?
  10. HbA1C kaç saatte çıkar?
  11. Labim sonuç nasıl öğrenilir?

Kan tahlillerini nasıl öğrenebilirim?

Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devletten, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınıza E-devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız.

Sağlık ocağında kan testi sonucu ne zaman çıkar?

Sağlık ocağı (Aile Hekimliği) merkezlerinin Online Laboratuvar Tahlil Sonuçları internet ortamında vatandaşların kullanımına açıktır. Sağlık Ocağında yaptıracağınız kan sonuçlarını ertesi gün almak istiyorsanız saat 13:00'ten önce kan vermeniz gerekiyor. Cuma günü yapılan tahlillerin sonuçları pazartesi günü açıklanır.

Kan tahlil sonucu kaç günde çıkar?

Sonuçlar 24 saat içerisinde hastaya iletilir. Elde edilen sonuçlara bağlı olarak, doktor teşhisini düzeltmek için başka tetkikler önerebilir.

Ultrason sonuçlarını nasıl öğrenebilirim?

Emar sonucunuzu öğrenmek için e-Nabız sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-nabız sayfasına giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Sayfaya giriş sağladıktan sonra size verilen barkod veya sonuç belgesini sisteme girerek sonucunuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Aile hekimliği kan tahlili yapıyor mu?

Sağlık ocaklarında hastanelerde yapılan pek çok kan tahlili yapılmaktadır. Her gün belli bir saate kadar alınan kanlar, en yakın devlet hastanesine gönderilir.

Hemogram sonuçları ne kadar sürede çıkar?

Hemogram testinin yapılabilmesi için kişiden kan alınması gerekir. Kan alınması işleminin aç karnına yapılmasına gerek yoktur. Alınan kan örneği, oda sıcaklığında 10 saate kadar analiz için uygun durumda kalabilirken, saklama işlemi buzdolabında gerçekleştirildiği takdirde bu süre 18 saate kadar çıkar.

Tetkik sonuçlarında Kayıt No Nedir?

Kayıt numarası kan verdiğinizde kan tüpünün üzerine yapıştırılan barkod üzerinde yazar. Bu nedenle kan verdikten sonra barkottaki kayıt numarasını almayı unutmayın. Sisteme bilgilerinizi girdikten sonra tahlil sonuçlarınızı görüntüleyebilir ve bu sayfadan çıkış alabilirsiniz.

E nabız tomografi sonucu nasıl öğrenilir?

e- Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra, yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz. Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz. Tarih aralığına ve işlem adına göre filtreleme yapabilirsiniz.

Sağlık ocaklarında kan tahlili hangi gün yapılıyor?

Tahliller; Pazartesi, Salı ve Çarşamba, günleri yapılmaktadır. Merkezimizden alınan tahliller halk sağlığı labaratuvarında çalışılmakta sonuçlar ertesi gün öğleden sonra (13.30'dan sonra) bağlı olduğu aile hekiminden alınmaktadır.

HbA1C kaç saatte çıkar?

Laboratuar Süreçleri ve Sonuç Verme Süreleri
TAHLİL ADISÜREÇ ÖZETİACİL
*BİYOKİMYA *HORMON *ELİZA *SEDİMANTASYON *HbA1C (GLUKOLİZE HEMOGLOBİN)Maksimum Kan Alma İleNumune Kabul Süresi120 dk
Maksimum Numune Kabul İle Sonuçlanma(Çalışma) Süresi
Maksimum Sonuçlanma İle Onaylanma Süresi
Maksimum Numune Kabul İle Onaylanma Süresi
2 satır daha

Labim sonuç nasıl öğrenilir?

Sağlık Ocağında verdiğiniz tahliller İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Tetkik sonuçları sayfasında (http://labim.ihs.gov.tr/labim/HastaTetkikSonucSorgulama.aspx) öğrenilebilir. TC. Kimlik numarası ve kayıt no bildirmeniz gerekir. Kayıt no tahlilinizin konduğu tüpe yapıştırılan barkotta yazmaktadır.