Kürtçe Hawel ne demek?

İçindekiler:

  1. Kürtçe Hawel ne demek?
  2. Rojbaş kürtçe ne demek?
  3. Kürt sevgili ne demek?
  4. Her biji ne demek?
  5. Heval Kürtçe ne demek?
  6. Roj ne anlama geliyor?
  7. Roj bos ne demek?
  8. Aşkım Kürtçe ne demek?
  9. Biji nedir Kürtçe?
  10. Kürtçede Biji Serok Apo ne demek?
  11. Kürtçe kaç çeşit?
  12. Roj baş hevale heja ne demek?
  13. Günaydın kürtçe ne demek?
  14. Roj BOJ ne demek?
  15. Roj Kürtçe ne demek?

Kürtçe Hawel ne demek?

Baykan (Kürtçe: Hawêl), Siirt ilinin bir ilçesidir. 1949'da İlçe Merkezi, Diyarbakır-Bitlis devlet karayolu üzerinde bulunan tarihi bir geçmişe sahip olan “Havil Hanları” Mevkii'ne nakledilmiştir. ... Daha sonra İlçe'nin adı Baykan olarak değiştirilmiştir.

Rojbaş kürtçe ne demek?

kürtçe'de günaydın veya iyi günler anlamına gelir. kürtçe günaydın ve iyi günler anlamına gelir. ... ayrıca êvarbaş, iyi akşamlar; şevbaş ise iyi geceler demektir.

Kürt sevgili ne demek?

Kürtçe "Rojbaş, evina mın veya eşkamın" cümlesi "Günaydın, sevgilim veya aşkım" demektir.

Her biji ne demek?

Her Biji genellikle Çeşitli miting ve gösterilerde slogan şeklinde kullanılan aynı zamanda Birisini övmek, kutlamak anlamıyla da kullanılmaktadır. Türkçede "Her Biji" = "Çok Yaşa" anlamıa gelmektedir.

Heval Kürtçe ne demek?

kürtçe'de arkadaş, yoldaş, dost anlamında kullanılan kelime... stv dizilerinde ortalamanın üzerinde kullanılan kelimedir. ...

Roj ne anlama geliyor?

Kürtçe rojbaş kelimesi Türkçe günaydın, iyi günler, tünaydın gibi anlamlara gelmektedir. Rojbaş kelimesi Kürtçe "roj" ve "baş" kelimelerinden oluşan birleşik bir isimdir. "Roj" tek başına "gün ve güneş" anlamlarına gelmektedir.

Roj bos ne demek?

Kürtçede 'Günaydın veya Tünaydın' anlamına gelmektedir. Kelimenin telaffuz edilişi Rojbaş şeklindedir. Kürt dilinde 'Günaydın' pek çok çeşitte söylenmektedir. Roja we bi xêr be kelimeleridir.

Aşkım Kürtçe ne demek?

Kürtçe "Ez jı te pır hesdıkım Eşkamın" cümlesi "Seni çok seviyorum aşkım" demektir. Kürtçe "Şevbaş, evinamın" cümlesi "İyi akşamlar aşkım" demektir. Kürtçe "Rojbaş, evina mın veya eşkamın" cümlesi "Günaydın, sevgilim veya aşkım" demektir.

Biji nedir Kürtçe?

Biji kelimesi Türkçe'de "yaşasın" anlamına gelir. Kürtçe (Kurmanci) bijî "yaşasın" sözcüğünden alıntıdır. ... Biji kelimesi tarihte bilinen ilk kez m (1988) : Sanıklar hep bir ağızdan Kürtçe olarak "Biji PKK" (yaşasın PKK), "biji serxwebun" (yaşasın bağımsızlık) ... "biji Apo" (yaşasın Apo) şeklinde sloganlar attılar.

Kürtçede Biji Serok Apo ne demek?

Biji Serok, Kürtçe bir kelimedir. Anlamı ise "Yaşasın Başkan" demektir. Buna ek olarak Serok kelimesinin anlamı "Başkan, önder" manalarına geliyor. Biji kelimesinin Türkçe anlamı ise "yaşasın" anlamına gelmektedir.

Kürtçe kaç çeşit?

Kürtçe'nin 4 veya 5 lehçeye sahip olduğunun söylenmesinin sebebi Zazaca ile Goranca'dan kaynaklanmakta. Günümüzde ise Kürtçe'nin 5 lehçesi olduğu fikri daha fazla rağbet görmekte dilbilimciler arasında.

Roj baş hevale heja ne demek?

Kürtçe rojbaş kelimesi Türkçe günaydın, iyi günler, tünaydın gibi anlamlara gelmektedir.

Günaydın kürtçe ne demek?

Rojbaş ve Roja we bı xer bı olarak söylenebilir. Günaydın için Kürtçe'de en sık kullanılan ifade Rojbaş ve Sıba we bı xer bı'dır.

Roj BOJ ne demek?

Rojbaş kürtçe kökenli bir kelimedir. Kürtçede 'Günaydın veya Tünaydın' anlamına gelmektedir.

Roj Kürtçe ne demek?

Kürtçe rojbaş kelimesi Türkçe günaydın, iyi günler, tünaydın gibi anlamlara gelmektedir. Rojbaş kelimesi Kürtçe "roj" ve "baş" kelimelerinden oluşan birleşik bir isimdir. "Roj" tek başına "gün ve güneş" anlamlarına gelmektedir.