Sgk'ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

İçindekiler:

  1. Sgk'ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?
  2. Emeklilik başvurusunu nereden takip edebilirim?
  3. Emeklilik başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır 2020?
  4. E devletten 4C emeklilik Belgesi nasıl alınır?
  5. Emekli olan memur maaşı ne kadar sürede bağlanır?
  6. Emekli olmak için dilekçe ne zaman verilir?

Sgk'ya verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.

Emeklilik başvurusunu nereden takip edebilirim?

Emeklilik başvuru sorgulaması yapabileceğimiz SGK'nın kendi resmi sitesinde emeklilik başvuru sorgulaması için açılmış olan başlık “SGK Evrak Kaydı ve Takibi”dir. Bunun için (https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/) bağlantı linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfada T.C.

Emeklilik başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır 2020?

Emeklilik başvurusunun tamamlanma süresi, 15 gün ile 3 ay arasında değişiklik gösterir. Hizmet süresinin tamamını memuriyette geçiren bir bireyin emeklilik işlemlerinin sonuçlanması 6-7 gün sürmektedir. Günümüzde sigorta kolu ne olursa olsun emeklilik başvuruları ortalama 15 günde sonuçlanır.

E devletten 4C emeklilik Belgesi nasıl alınır?

– https://www.turkiye.gov.tr/4c-tescil-kaydi linkine tıklayın ya da e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına giriş yapın ve oradan 4C Tescil Kaydı'nı bulun. – İşlemlere devam etmek için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Bunun in de TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine ihtiyaç vardır.

Emekli olan memur maaşı ne kadar sürede bağlanır?

Emekli maaşının bağlanması, yaklaşık olarak 1 ay sürer. Verilen emeklilik dilekçesi SGK tarafından kabul edilirse, emekli kişilerin maaşları T.C. kimlik numaralarına göre ilerleyen ayın ilgili gününde banka hesaplarına yatırılır.

Emekli olmak için dilekçe ne zaman verilir?

İşveren işten çıkış bildirimini sisteme girdiği anda aynı gün emeklilik dilekçesi verilecek. Koşturmaca olmaması açısından işveren 30 Nisan'da öğleye kadar çıkış işlemini gerçekleştirirse, çalışan da öğleden sonra SGK'ya giderek emeklilik dilekçesini verebilir.